Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Senatorul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, propus ministrul Apărării

Senatorul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr este propunerea social democraților pentru funcţia de ministru al Apărării, a anunţat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

În fundamentarea deciziei s-a luat în considerare faptul că viitorul ministru al Apărării va trebui să aibă o colaborare strânsă cu statele NATO, dat fiind conflictul de granițele României, iar senatorul Angel Tîlvăr, actualul președinte al Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, are experiența politică și interinstituțională necesară unui asemenea portofoliu. Este un politician moderat, pro-european consecvent și pro-NATO.

– https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=3228A6BC-CAD6-4998-9079-2A543633F91C

CURRICULUM VITAE
– Angel Tîlvăr este președinte al Comisiei pentru Democrație și Securitate a Adunării Parlamentare a NATO și președintele al Delegației Parlamentului României la AP NATO.

– https://www.nato-pa.int/members/tilvar-angel

Totodată, a fost Raportor al AP NATO în 2020

– În legislaturile anterioare, a fost membru al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților (2008-2012) și președinte al Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaților (2018-2020)
– Din decembrie 2014 până în noiembrie 2015, a fost numit ministru delegat pentru relațiile cu românii din străinătate.
– Din 2014, Angel Tîlvăr este Coordonatorul Grupului Parlamentar pentru Lupta împotriva Traficului de Persoane. Sub mandatul său, au fost organizate conferințe la nivel înalt privind combaterea și prevenirea traficului de persoane. El se implică activ în găsirea de soluții de reducere a amplorii fenomenului în România, găsirea de mecanisme care trebuie puse în aplicare și acțiuni întreprinse de statul român pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen. De asemenea, coordonează Raportul privind combaterea traficului de ființe umane care este publicat în mod regulat în Parlamentul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?