Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO: Adolescenții care s-au filmat dansând pe o mașină de poliție, condamnați

Măsuri educative pentru cei doi adolescenți din Tâmboești care în decembrie anul trecut au fost vedete preț de câteva zile pe TikTok, unde a apărut un filmuleț în care dansau pe o autospecială de poliție. Teribiliști la momentul faptei, adolescenții probabil au realizat că gestul lor poate avea consecințe și mai drastice, din momentul în care, după ce au fost identificați, au fost reținuți în arest pentru 24 de ore. Ulterior, ancheta a decurs rapid, cei doi au recunoscut, ba chiar a și fost achitat prejudiciul către IPJ Vrancea, aspect reținut și în hotărârea instanței: „(…) aplică inculpatului minor (…), măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea, pentru distrugere, (…) impune inculpatului obligaţia „de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta”. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a supravegherii, (…) respectiv prelungirea măsurii educative luate inițial, fără a putea depăși maximul prevăzut de lege pentru aceasta, înlocuirea măsurii luate inițial cu o altă măsură educativă neprivativă de libertate mai severă sau înlocuirea măsurii luate inițial cu o măsură educativă privativă de libertate.

Constată că inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, de la data de 07.12.2021, ora 15.45, până la data de 08.12.2021, ora 15.45. (…) aplică inculpatului minor (…), măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea, pentru distrugere, (…) impune inculpatului obligaţia „de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta”. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a supravegherii, (…), respectiv prelungirea măsurii educative luate inițial, fără a putea depăși maximul prevăzut de lege pentru aceasta, înlocuirea măsurii luate inițial cu o altă măsură educativă neprivativă de libertate mai severă sau înlocuirea măsurii luate inițial cu o măsură educativă privativă de libertate. Constată că inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, de la data de 07.12.2021, ora 15.45, până la data de 08.12.2021, ora 15.45. Ia act că inculpaţii au achitat în totalitate prejudiciul cauzat persoanei vătămate IPJ Vrancea. (…) obligă inculpaţii (…) prin reprezentantul legal (…) – la plata sumei de câte 600 de lei de fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care suma de câte 300 de lei de fiecare reprezintă cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

Cei doi, care la acel moment aveau 15 și 16 ani, au fost acuzați de distrugere, dat fiind că portbagajul mașinii de poliție a fost avariat, ba chiar Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea s-a constituit în dosar parte civilă cu 1490,59 lei, reprezentând contravaloarea reparației. În timpul anchetei s-a stabilit că filmarea a fost realizată cu telefonul de un amic al celor doi inculpați, care în timpul anchetei a declarat că, în seara respectivă, ieșiseră în „centru” să admire luminițele montate în comună cu ocazia sărbătorilor de iarnă și, dacă tot au ajuns în dreptul postului de poliție și au văzut mașina parcată, s-au gândit să își facă o poză. De la pozele lângă autospeciala de poliție au trecut la o filmare, care ulterior a fost încărcată pe TikTok de unul dintre inculpați. Însă nu doar filmulețul astfel realizat și postat a constituit o probă, ci și imaginile surprinse de camerele video amplasate în zona postului de poliție respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?