Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

În noaptea de sâmbătă spre duminică trecem la ora de iarnă

România va trece în această noapte la ora de iarnă. Trecerea de la ora de vară la ora de iarnă va avea loc în 2022, în noaptea de 29 spre 30 octombrie, la ora 03:00. Mai exact, ora 03:00 va deveni ora 02:00. Așadar, ziua de 30 octombrie 2022 va avea, de fapt, 25 de ore, ceea ce înseamnă că vom dormi cu o oră mai mult în acea noapte.
Schimbarea orei are loc de două ori pe an, în martie și în octombrie. Vom reveni la ora de vară abia în ultima duminică din luna martie, adică pe data de 26 martie 2023. S-ar putea, însă, ca 2023 să fie ultimul an în care facem trecerea de la ora de iarnă la ora de vară.

Pe de altă parte, există discuții, studii şi chair un referendum la Bruxelles pentru ca să se renunțe la schimbarea orei, 85% dintre cei intervievați dorind asta.

În ultimii ani, schimbarea orei a fost un subiect lung dezbătut, iar țările membre UE ar trebui să decidă dacă vor rămâne definitiv la ora de vară sau la cea de iarnă. Astfel, 85% dintre locuitorii Europei au spus că sunt de acord, dar cu toate acestea, încă nu s-a luat o decizie definitivă. Medicii susţin că o persoană are nevoie de una sau două săptămâni de la momentul schimbarea orei până la când organismul uman se obișnuiește cu noul fus orar. Tot aceștia mai spun că trecerea la ora de iarnă poate avea efecte negative asupra sănătății organismului, iar cei mai afectați sunt copiii și persoanele vârstnice. Doctorii mai spun că în această perioadă trebuie să reduceți consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?