Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Parteneriat pentru competenţe civice în Vrancea, la Adjud și Pufeşti

 𝗖𝗿𝘂𝗰𝗲𝗮 𝗥𝗼ș𝗶𝗲 𝗩𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝗮 ș𝗶 𝗔𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮ț𝗶𝗮 “Centrul de Analiză şi Inovare Economică Socială“ (CAIES) î𝗻 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗮𝘁 𝗰𝘂 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗱𝗷𝘂𝗱 ș𝗶 𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮 𝗣𝘂𝗳𝗲ș𝘁𝗶 𝗱𝗲𝗺𝗮𝗿𝗲𝗮𝘇ă 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝗖𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻ț𝗲 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗰𝗲 î𝗻 𝗩𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝗮„, finanţat prin Programul POCA/CP14/2021, care îşi propune să dezvolte competenţe şi abilităţi pentru intervenţii în situaţii de criză în comunităţile din Adjud şi Pufeşti.

Proiectul aduce un caracter inovativ, în sensul că, urmăreşte schimbarea perspectivei administraţiei publice cu privire la societatea civilă, aceasta urmând a fi abordată ca partener real de dialog, capabil să sprijine, în mod constructiv, eforturile administraţiei de a lucra în beneficiul cetăţeanului. 

Obiectivul principal al proiectului este creșterea capacității organizaționale a SNCRR Filiala Vrancea de a se implica în formularea unui instrument comun de intervenție în situație de criză/urgență și, implicit, dezvoltarea de abilități și competențe în rândul voluntarilor la nivelul comunităților 𝗔𝗱𝗷𝘂𝗱 și 𝗣𝘂𝗳𝗲ș𝘁𝗶. 

Grupul ţintă este alcătuit din 330 de persoane: reprezentanţi ai ONG-urilor, aleşi locali, personal din autorităţile şi instituţiile publice, cetăţeni.

Prin implementarea proiectului „𝗖𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻ț𝗲 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗰𝗲 î𝗻 𝗩𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝗮” POCA/CP14/2021 se dorește crearea unei reţele de minim 50 de voluntari pregatiti in domeniul interventiwi in situatii de criza şi dezvoltarea initiativei civice în rândul cetatenilor din municipiul Adjud şi comuna Pufeşti.

Astfel, prin activitățile propuse, #CruceaRoșieVrancea își va extinde aria de intervenție prin:

  • stimularea activităților cu impact pozitiv în comunitate prin inițiative care își propun creșterea implicării cetățenilor în comunitate,
  • dezvoltarea  spiritului civic  și crearea premiselor participării în procesul de luare a deciziilor la nivelul comunității, 
  • creşterea gradului de conștientizare privind  egalitatea de șanse și nediscriminarea în comunitate, toate, în vederea 𝗮𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿ă𝗿𝗶𝗶 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗴𝗿𝗮𝗱 𝗿𝗶𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻ț𝗶𝗲 î𝗻 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗼𝘂ă 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁ăț𝗶.

Proiectul „𝗖𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻ț𝗲 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗰𝗲 î𝗻 𝗩𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝗮” a fost elaborat în baza unor parteneriate de dezvoltare locală în cele două comunități, Adjud și Pufești, are o perioadă de implementare de un an – 𝗜𝘂𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟮𝗜𝘂𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯 – şi este structurat în 4 direcții, evidențiate prin activitățile proiectului:

  1. Interacțiune și dialog cu societatea civilă și autoritățile locale privind elaborarea unui instrument de dialog social, 
  2. Interacțiune cu cetățenii și dezvoltarea spiritului civic, promovarea rolului voluntarului în comunitate și crearea unei rețele sustenabile de voluntari, 
  3. Formare profesională în domeniul competențelor civice,

4️. Simulare evenimente în vederea încurajării și dezvoltării spiritului civic.

Valoarea totală a proiectului este de 424.129,10 lei. 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?