Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Judo – Memorialul ”Aurel Cîmpeanu”, din nou o reușită!

Memorialul ”Aurel Cîmpeanu”, competiția internațională de judo care și-a consumat ediția a 19-a sâmbăta trecută, la Sala Polivalentă din Focșani, a fost cu certitudine un succes. Și ca organizare, de care s-au ocupat Asociația Județeană de Judo (CSM Focșani 2007, CS Unirea Focșani, CSS Focșani), Primăria Municipiului Focșani, Consiliul Local Focșani, Asociația Județeană de Judo Vrancea, în colaborare cu Asociația de Securitate și Direcția Județeană de Sport Vrancea. Ca la fiecare ediție, maestrul de ceremonii, ca să-l numesc mai puțin protocolar, dar mai în acord cu realitatea, a fost Marius Ulmeteanu, managerul UMO Serv. 

Ca participare – cea mai consistentă din perspectivă internațională, cu reprezentanți ai unor școli redutabile de judo cum au fost cele din Turcia, Moldova, Ucraina. Alături de care au fost concurenți și din Bulgaria, Italia și România. Cei mai mulți au fost români. Le-a urmat ca număr de sportivi, delegația din Moldova. Memorialul a fost un succes și ca nivel tehnic și ca spectacol sportiv, mulți concurenți fiind de mare valoare. Iar invitații au fost personalități de vârf al judoului românesc sau mondial: cubanezele Idalys Ortiz, campioană olimpică și multiplă medaliată olimpică, mondială și continentală, Kaliema Antomarchi, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2017, Lucian Grigoropol – fondatorul primei școli de judo din Vrancea, Adrian Croitoru, unul dintre cei mai medaliați sportivi din România, cel mai titrat sportiv al județului Vrancea.

La deschiderea turneului a participat și Primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă. Memorialul ”Aurel Cîmpeanu” a adus o premieră pentru medaliata cu aur de la Festivalul Olimpic al Tineretului European, în 2019, Giorgia Hagianu. Multipla campioană de la Unirea Focșani a fost pentru prima oară arbitră și a fost în elementul ei în această postură.        

Din Vrancea nu au participat la turneu doar sportivi ai cluburilor focșănene. Tot ca o premieră a fost intrarea în concurs a judoka de la CSM Adjud 1946, pregătiți de profesorul Cristian Ciupitu, care au avut clasările: Valentin Gireada, medalia de bronz la categoria 73 kg; Anghelina Sebe, locul 5; Georgiana Lazăr, locul 5; Ștefan  Ursache, locul ; Laurențiu Nechita, locul 5; Nicoleta Munteanu – locul 7; Ionuț Munteanu, locul 7. Felicitări tânărului profesor care continuă valoroasa activitate în judo a tatălui său.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?