Adjud. Licitație pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș“

0
1264

Primăria Adjud continuă demersurile pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș“ din municipiu. În acest sens, municipalitatea a scos la licitație serviciile de asistență tehnică din partea proiectantului pentru perioada de execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Municipiul Adjud, județul Vrancea”. Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit este de 79.200,00 lei.

Municipalitatea de pe Trotuș are în derulare proiectul de reabilitare a colegiului mai sus menționat. Firma care a câștigat inițial licitația nu a mai continuat lucrările ca urmare creșterii prețurilor la materialele de construcții și a renunțat la contract cu acordul părților. Valoarea investiției rămase de executat este de aproximativ 9,5 milioane de lei.

De reținut că acest contract de execuție, rest de realizat, a fost din nou scos la licitație dar nicio firmă nu s-a înscris, cel mai probabil din cauza prețurilor mici prevăzute în devizul de materiale. Este vorba de costuri ale materialelor de construcție de dinainte de perioada scumpirilor, când prețurile au crescut cu sută la sută dacă nu chiar mai mult. În acest context, Primăria Adjud a postat pe pagina de facebook un anunț cu obiectivul de investiție scos la licitație. „A fost inițiată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție (inclusiv montaj echipamente tehnic-funcționale) pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Gheorghe Balș. Durata estimată a contractului de lucrări: 13 luni de la data semnării. Durata de execuție efectivă a lucrărilor: 11 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului ce urmează să fie atribuit, cu obiectul ”execuția lucrărilor” pentru proiectul sus-menționat: 9.440.807,31 lei fără TVA.Operatorii economici interesați să participe la procedură au dreptul de a solicita, printr-o cerere scrisă, vizitarea amplasamentului lucrării în scopul efectuării propriilor măsurători în vederea verificării/conformării cantităților ofertate cu cele prevăzute în proiectul tehnic. Mai multe detalii, pot fi vizualizate aici: https://bit.ly/3Tn8LUW “, se arată în postarea Primăriei Adjud.

Proiectul ”Reabilitarea, modernizare, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul Tehnic Gheorghe Balș din municipiul Adjud, județul Vrancea“ a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Practic, corpurile de clădiri existente vor fi reabilitate termic și energetic, li se vor înlocui acoperișurile și instalațiile electrice și vor fi dotate conform destinației fiecăreia. De asemenea, campusul colegiului tehnic adjudean va fi dotat cu o nouă sală de sport, iar în ateliere (corpurile C3 și C4) vor fi montate echipamente de lucru nou achiziționate, vor fi refăcute circuitele electrice și vor fi dotate cu echipamente de practică specifice specializărilor actuale și cele ce vor fi adăugate după reabilitare în curicula colegiului. Tot în cadrul acestui proiect vor fi construite două terenuri de sport în aer liber create și vor fi realizate 19 spații de învățământ dedicate laboratoarelor și atelierelor dotate cu infrastructură digitală, echipamente, dispozitive, utilaje și material didactic. Beneficiari ai acestui proiect vor fi cei aproape 600 de elevi și cele 47 de cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here