Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Fotbal, Liga a III-a – Va fi prima victorie focșăneană în sezonul 2022-2023!

  • CSM Focșani 2007 – Dacia Unirea Brăila sâmbătă, 3 septembrie, ora 16:00, Stadionul Milcovul  
  • Intrarea la meci va fi cu bilet care costă 5 lei

Sâmbătă, 3 septembrie, va fi prima victorie a focșănenilor de la CSM 2007 într-un meci oficial în sezonul 2022-2023. Nu are cum să fie altfel, pentru că adversarii, brăilenii de la Dacia Unirea, reveniți în Liga a III-a după un sezon dezastruos în Liga a II-a, au fost surclasați cu 10-0 în prima etapă de campionat în deplasarea de la Râmnicu Sărat. De ce i-o fi programat Federația să joace de două ori la rând pe teren străin nu-mi dau seama, dar focșănenilor le prinde bine! Îi vor întâlni după două înfrângeri la limită – una în campionat, alta, în Cupa României. Ambele neașteptate, dar adevărate. La Buzău, pentru că nu au avut replică la presiunea făcută de gazde în repriza a doua, la Târgu Secuiesc, în Cupă, pentru că nu au avut luciditate suficientă să se apere eficient până la 3-1, apoi să transforme în goluri puternicul forcing din ultimele 25 de  minute. 

Antrenorul Marius Bratu a început meciurile cu formule de echipă diferite la Buzău, respectiv Târgu Secuiesc. Cu KSE, miercuri în Cupă au jucat Preda – Juncănaru, Bratu, Gîrdea (60 Manu), Stoica – Strătilă (46 Petre), Săpunaru, Taciuc (60 Rogoveanu), Zaharia (60 Băjenaru) – Dascălu – Arnăutu (46 Predoiu). Gazdele au trimis în teren pe Bunduc – Tanko, Lokotus, Popescu, Lorand Santa – Gall, Pal, Fabian, Erik Attila Albu – Pakucs, Tamaș, Santa. Rezerve: Ferencz, Brașovean, Bîntă, Peter, Norbert Albu, Bandy, Gergely, Pătrășcan, Gazda. Un lot cu multe nume nume cunoscute de pe când cele două echipe erau colege de serie în Liga a III-a. Cu un lot superior acelei perioade, CSM 2007 a început mai bine partida, ar fi putut înscrie prin Zaharia, în minutul 7, Săpunaru, în minutul 13, Dascălu, în minutul 17. Au deschis scorul prin Dascălu în minutul 22, puteau să-l mărească prin Taciuc. Între timp, în minutul 12, gazdele au trimis mingea în bara porții lui Preda, ca un semnal neluat în seamă de apărarea oaspeților care a cedat în minutul 32, când a egalat Lokotus. Egalare survenită împotriva cursului jocului și care putea fi urmată de un gol focșănean în minutul 45 când Zaharia, din unghi, a trimis peste poartă. În minutul 48 a venit penaltiul transformat de covăsneni, apoi golul de 3-1 din minutul 60. Petre a obținut în minutul 65 lovitura de pedeapsă pe care tot el a ratat-o șutând în bară de unde mingea a revenit la Dascălu care a reluat pe lângă din  poziție ideală. Au fost aproape de gol Predoiu, Manu, a marcat pentru 3-2 Bratu după lovitura liberă bătută de Petre în minutul 90+3. Gazdele au rezistat cu noroc și trudă, au terminat câștigătoare și merg mai departe în Cupa României.  

Meciul de mâine cu Brăila poate aduce liniștea de care este nevoie la echipa focșăneană, dacă nu cumva vreo furtună într-un pahar cu apă să fi produs vreo agitație mai mare decât este cazul la început de sezon! Pentru sezonul 2022-2023, conducerea CSM Focșani 2007 a decis ca intrarea la meciurile de pe Milcovul să fie permisă cu bilete a căror valoare este de 5 lei.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?