Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Activitatea din birourile Spitalului Militar Focșani se mută în complexe modulare

Unitatea Militară 02417 Focșani, cunoscută mai ales sub denumirea de Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu”, își mută o parte din activitate în complexe modulare de containere. Zilele acestea, unitatea a încredințat un contract pentru achiziția complexelor modulare de containere, cu regim de înălțime P+1, pentru 3.591.907,4 lei, în această sumă fiind incluse instalarea, racordarea la utilitățile existente în apropiere, punerea în funcțiune și sistematizarea pe verticală. Din ce se explica în caietul de sarcini, complexele modulare sunt necesare pentru: asigurarea spațiilor de birouri pentru personalul care încadrează structurile administrative, precum și pentru spațiul de staționare al ambulanțelor. 

Pentru relocarea activității birourilor administrative din UM 02417 Focșani este necesară achiziționarea unui număr total de 16 bucăți containere metalice (8 bucăți la parter și 8 bucăți la etaj), care asamblate formează „Complex module birouri administrative P+1”. Containerele în care vor funcționa cele 12 birouri vor fi prevăzute cu 12 grupuri sanitare. Containerele cu destinația hol vor fi prevăzute la parter cu o încăpere cu destinația „magazie curățenie”, iar la etaj cu o încăpere cu destinația „magazie curățenie” și o încăpere cu destinația „camera rack”. Peste întregul „Complex module de birouri administrative P+1” va fi prevăzut un acoperiș, în două ape, confecționat din profile metalice și tablă cutată tip „țiglă metalică”, dotat cu parazăpezi cu jgheaburi și burlane de colectare a apelor pluviale”, erau o parte din cerințe. Grupul de containere va avea totodată și convertoare electrice de 2kW pentru încălzire, aparate de aer condiționat, precum și senzori de fum și hidranți interiori și exteriori. 

O altă cerință era realizarea unui sistem de supraveghere video/ CCTV, „care să asigure preluarea de imagini din principalele zone de interes ale clădirii, furnizând imagini în timp real în tot intervalul orar de 24 de ore. Sistemul trebuie să asigure identificarea vizuală corectă a persoanelor care desfășoară activități în incinta spațiilor protejate, pentru a permite reacția imediată a personalului de pază în cazul identificării tentativelor de efracție/ vandalizare/ furt”. 

Cât privește complexul modular pentru staționare ambulanțe, în caietul de sarcini se preciza că este vorba despre 9 bucăți de containere metalice (4 la parter și 5 la etaj), din care 4 vor avea destinația de garaj ambulanță, alte patru vor fi birouri, iar un container – hol. Grupul sanitar va fi la etaj, într-o încăpere din containerul cu destinația de hol. „Deoarece containerele metalice cu destinația Garaj Ambulanțe nu au pardoseală proprie, acestea vor fi amplasate direct pe o platformă de beton elicopterizat, care va avea pante către rigolele de colectare ape pluviale ce vor fi realizate de executantul containerelor. În containerul cu destinația Garaj Ambulanțe nr. P_2 va fi executată rampa auto prevăzută cu scări”, se mai specifica în caietul de sarcini. 

Relocarea are legătură cu faptul că imobilul în care își desfășoară activitatea Spitalul Militar Focșani se află în plin proces de reabilitare.

Sursa foto: Facebook/Spitalul Militar de Urgență ” Dr. Alexandru Popescu” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?