Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Atletism. Claudia Prisecaru – prima atletă focșăneancă, legitimată la un club din Focșani, într-o finală europeană la senioare

Claudia Prisecaru de la CSM Focșani 2007, pregătită de profesorul Cristian Orza, a reușit performanța de a se califica în prima ei finală europeană la senioare. Alergând în proba de 3000 metri obstacole, joi, 18 august, de la ora 10:20, în calificările de la Campionatul European de la Munchen, Claudia a intrat direct în finală, după ce s-a clasat a cincea în prima grupă. Finala va fi sâmbătă, 20 august, de la ora 23.13, ora României. Claudia este prima atletă din Focșani, legitimată la un club din Focșani – CSM 2007 – într-o finală europeană de senioare.

Din cele două serii au promovat pentru cursa finală 15 sportive – câte cinci calificate direct și alte cinci urcate în finală grație timpilor obținuți. 

Din prima serie s-au calificat direct Luiza Gega – Albania, Tugba Guvenc – Turcia, Alicja Konieczek – Polonia, Aimee Pratt – Marea Britanie, Claudia Prisecaru și la timp Nataliya Strebkova – Ucraina, Michelle Finn – Irlanda și din seria a doua, Lea Meyer – Germania, Adva Cohen – Israel, Elisabeth Bird – Marea Britanie, Irene Sanchez Escribano – Spania, Chiara – Elveția și la timp, Elena Burkard – Germania, Carolina Robles – Spania și Marușa Mișmaș Zrimsek – Slovenia. 

La trei ani după anterioara ei finală europeană la 3000 metri obstacole, dar la tineret, medaliata cu bronz de atunci, Claudia Prisecaru va alerga pentru un loc în topul european pe o distanță în care concureză multe sportive de mare valoare! După cursa de ieri, Claudia a dorit să transmită mulțumiri tuturor celor care i-au fost și îi sunt alături: ”Domnul primar Misăilă, Cristian Orza,Viorel Ciubotaru, Vasile Oseanu, clubului și Monitorului de Vrancea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?