Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Odobești. Bărbat trimis să muncească la primărie sau la liceu, după ce a încercat să violeze o femeie cu dizabilități

Trei ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa primită de un bărbat care, în iarna anului trecut, a încercat să violeze o femeie cu dizabilități psihice dintr-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea. Fapta a avut loc în februarie 2021, în jurul orei 19.30 – când era deja întuneric afară, în zona fostei gări din Odobești. Norocul părții vătămate a fost acela că s-a împotrivit, deși agresorul a trântit-o la pământ, i-a pus o mână la gură și cu cealaltă i-a tras pantalonii jos, cu scopul de a întreține un raport sexual. Din se arăta în rechizitoriu, inculpatul s-a oprit datorită țipetelor și împotrivirii persoanei vătămate, de teamă că îl va prinde cineva. Bărbatul nu a scăpat însă de consecințe, chiar dacă nu și-a dus intențiile până la capăt. A fost pus sub control judiciar, câteva luni a fost chiar arestat preventiv, iar luna trecută a fost condamnat de instanța de fond. 

(…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru tentativă la viol, (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea, pe durata termenului de încercare de 4 ani, (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va executa obligaţia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate; (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Primăria Odobeşti sau Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune). Supravegherea executării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse inculpatului se va realiza de către Serviciul de Probaţiune Vrancea. 

(…) menţine măsura controlului judiciar a inculpatului, dispusă prin încheierea instanţei din 07.02.2022, până la rămânerea definitivă a hotărârii sau până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) pe durata măsurii controlului judiciar va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Oraşului Odobeşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: să nu părăsească teritoriul României; să nu se deplaseze la Centrul pentru Integrare prin Terapie Ocupaţională din Oraşul Odobeşti. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1.850 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 1.400 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Foto: Pavel Danilyuk – pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?