CJ Vrancea susține campania de screening pentru tuberculoză la nivelul populației din mediul rural

0
2085

Consiliul Județean Vrancea susține campania de screening pentru tuberculoză la nivelul populației din mediul rural, care va începe săptămâna viitoare în Vrancea și se va derula până la sfârșitul lunii septembrie.

Acțiunea este derulată de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta împreună cu Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, în cadrul proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, cel mai mare proiect de screening al tuberculozei desfășurat în România, susținut de Ministerul Sănătății și finanțat din fonduri europene prin programul POCU.

➡ Caravana va ajunge în 13 localități din Vrancea, după următorul program:

16-18 august – Slobozia Bradului
19, 22 august – Sihlea
23 august – Tîmboiești
24 august – Chiojdeni
25, 26 august – Gugești
5 septembrie – Gugești
6, 7 septembrie – Cotești
8, 9, 12 septembrie – Vînători
13 septembrie – Reghiu
14-16 septembrie – Țifești
19-21 septembrie – Vidra
22 septembrie – Pufești
23, 26, 27 septembrie – Păunești
18-30 septembrie – Homocea

Județul Vrancea se situează în categoria județelor cu incidența în jurul mediei pe țară (52,4 la 100.000 locuitori în 2019), astfel fiind selectate cele 13 comunități în funcție de numărul de cazuri înregistrat.

Activitatea de screening TB se desfășoară prin deplasarea caravanei mobile în fiecare dintre cele 13 localități. Caravana este un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, dar și a altor 14 patologii, iar asistența este asigurată de un echipaj format din trei profesioniști: un asistent medical de radiologie, un registrator medical și un responsabil logistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here