Percheziții în Focșani! Aplica metoda „loverboy”, apoi obliga victimele să se prostitueze în Vrancea, dar și în străinătate

0
3439

La data de 03.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În cauză s-a reținut faptul că, perioada 2020 – 2022, inculpatul a racolat folosind metoda ,„loverboy” 3 persoane vătămate pe care le-a determinat, prin constrângere fizică și psihică, să practice prostituția în folosul său în județul Vrancea, dar și pe teritoriul Austriei, Franței, Belgiei, Elveției și Germaniei.
Ulterior, banii obținuți din activitatea infracțională au fost folosiți pentru achiziția unor bunuri.
În urma punerii în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul Focșani, au fost descoperite și ridicate mai multe documente și înscrisuri, suma de 2.100 de euro care a fost indisponibilizată, două telefoane mobile, 10 grame de canabis, un gram de cocaină și 2 grindere.
În cauză se efectuează cercetări față de același inculpat și sub aspectul comiterii infracțiunii de deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului.

În cursul zilei de 04.08.2022 judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea precum și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă text și foto: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here