Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Colegii şi-au luat adio de la comisarul şef Găină


  

 

Trupul neînsuflețit al comisarului șef Vasile Găină a fost dus la Adjud, localitatea în care va fi înmormântat astăzi, cu un camion al Jandarmeriei. Pentru că nu exista altă posibilitate, colegii polițistului au apelat la sprijinul jandarmilor. Foștii colegi de serviciu ai comisarului șef Vasile Găină au ieșit în fața Tribunalului Vrancea pentru a-și lua rămas bun de la el. Åžeful Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu a precizat că moartea comisarului șef Găină este o mare pierdere și a asigurat familia de tot sprijinul instituției pe care o conduce. „Poliția vrânceană a pierdut un om și un polițist de valoare. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru și vom avea grijă ca fiul său, polițist și el să ducă mai departe ceea ce a lăsat în urmă tatăl lui. A fost un om deosebit și un polițist adevărat. Dumnezeu să-l odihnească”, a spus comisarul șef Popescu.
   După scurta oprire de la Tribunalul Vrancea, cortegiul a plecat către Adjud, localitatea în care ofițerul s-a născut și în care își va dormi somnul de veci.
   Înlăcrimați, colegii polițistului ne-au spus că oamenii de valoare așa cum a fost comisarul șef Găină sunt rari. „Era un polițist foarte priceput de la care aveai oricând ce învăța. Avea un simț aparte și mereu bănuielile lui se concretizau în ceea ce privește munca de poliție. Dumnezeu să-l odihnească”, ne-a spus un alt polițist din cadrul IPJ Vrancea.

Munca i-a fost răsplătită

   Eforturile polițistului au fost observate și de superiori. Astfel, ca recunoaștere a meritelor sale profesionale, cu ocazia zilei de 25.03.2004 – Ziua Poliției Române, conducerea IGPR l-a desemnat pe comisarul șef Vasile Găină „Polițistul de onoare al județului Vrancea”. De asemenea, pentru întreaga sa activitate desfășurată în scopul aplicării legii polițistului i-au fost oferite prin decrete prezidențiale brevete „Semn onorific în serviciul Patriei pentru ofițeri pentru XV, XX și XXV ani de activitate”.
   El s-a născut în localitatea Adjudul Vechi, județul Vrancea, la data de 2 aprilie 1958. A absolvit Liceul CFR Galați – promoția 1978 și Åžcoala Militară de Ofițeri Activi București a Ministerului de Interne – promoția 1986. Ulterior a urmat cursurile Facultății de drept din cadrul Universității „Alexandru  I. Cuza” Iași, pe care a absolvit-o cu diplomă de licență in anul 1997. Pe parcursul carierei a urmat mai multe cursuri de perfecționare in instituțiile MAI. La data de 23.08.1986 a fost repartizat la IPJ Galați, iar la data de 01.07.1990 s-a mutat la IPJ Vrancea. Aici și-a desfășurat activitatea ca ofițer operativ de cercetare penală și apoi, de la data de 15.07.1994 ca Åžef al Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani, funcție în care a obținut în permanență rezultate deosebite și a coordonat activitatea mai tinerilor săi colegi.

 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?