Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Vrancea, în topul județelor cu cele mai multe locuințe construite în ultimii 10 ani

Vrancea este pe primele locuri din România într-un clasament al numărului de locuințe construite în ultimii zece ani raportat la numărul de locuitori ai județului. Analiza publicată de hotnews.ro arată că Vrancea se află pe locul 7, înaintea unor județe precum Brașov, Iași, Bihor. Cu 6591 locuințe la 100 mii locuitori, Vrancea este peste media națională de 4971 locuințe la 100 mii locuitori. În total, în Vrancea au fost construite 20719 locuințe în ultimii 10 ani. Adică locul 16 într-un clasament național, înaintea unor județe mai mari și cu putere economică mai mare, precum Buzău – 10299 locuințe sau Galați – 17018 locuințe.

Explozia imobiliară din Vrancea poate fi văzută cel mai bine lângă Focșani, unde fostele livezi de la Pomicola au fost înlocuite de cartiere rezidențiale. Zonele de case se întind de la drumul național E85 până la drumul județean către Petrești. La acestea se adaugă blocurile construite în ultimii ani în Focșani sau la Odobești.

Raportul hotnews.ro menționează că stocul de locuințe din România este construit în mare parte înainte de 1989 iar suprafața medie locuibilă a unui spațiu rezidențial nu depășește 41 mp, de peste două ori mai mică comparativ cu media din UE – 90,1 mp. Astfel, mai mult de o treime dintre gospodăriile din Romania cuprind mai mult de trei adulți (35,1%), acest procent fiind cel mai mare dintre toate țările UE și de aproape două ori mai mult decât valoarea UE-27 (18,5%). Statistic, în 19,5% din gospodăriile românești există trei adulți care trăiesc împreună cu copii în întreținere. În plus, ca urmare a costurilor ridicate, mai mult de un sfert dintre gospodăriile din România înregistrează datorii la plata cheltuielilor cu utilitățile față de 10%, media țărilor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?