Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

A fost aprobată Strategia de dezvoltare a județului Vrancea

Consiliul Județean a aprobat Strategia de dezvoltare a județului Vrancea pentru perioada 2021-2027, elaborată în cadrul proiectului „Inovare și performanță în administrația publică a Consiliului Județean Vrancea”. Strategia a fost aprobată ieri în cadrul unei ședințe extraordinare. „Strategia de dezvoltare a județului Vrancea trebuie pusă cu adevărat în aplicare la nivelul administrației județene, astfel încât vrâncenii chiar să aibă parte de dezvoltarea regiunii în care trăiesc și muncesc. Am făcut în acest an și vom face în continuare pași importanți în direcția corectă pe care și-o doresc toți cei care ne-au acordat încrederea pentru a dezvolta Vrancea“, a declarat președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Proiectul „Inovare și Performanță în Administrația Publică a Consiliului Județean Vrancea” este finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă. Valoarea totală a proiectului este de 3.949.107,27 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă: 3.870.125,12 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 3.356.741,18 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 513.383,94 lei), iar cofinanțarea beneficiarului în valoare de 78.982,15 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității și a performanței serviciilor publice din cadrul Consiliului Județean Vrancea, ca urmare a implementării de strategii pe termen lung și a aplicării de măsuri de reducere a birocrației și simplificare a procedurilor pentru cetățenii județului Vrancea.

Obiectivele specifice constau în: Elaborarea Strategiei de Dezvoltare economico-socială a județului Vrancea pentru perioada 2021-2027; Elaborarea Strategiei de Comunicare Publică la nivelul județului Vrancea; Reducerea timpului de procesare a documentelor prin organizarea unei arhive informatizate și retro-digitalizarea documentelor pe suport de hârtie arhivate conform prevederilor legale, aferente serviciilor partajate ale Consiliului Județean Vrancea; Implementarea unui sistem informatic integrat (front office si back-office) pentru accesul la serviciile gestionate partajat de către Consiliul Județean Vrancea; Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților profesionale a 100 de persoane din cadrul instituției în vederea creșterii performanței managementului instituției publice.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, respectiv între data de 16.06.2020 și data de 16.12.2021.

Tot ieri, plenul Consiliului Județean a aprobat „Actualizarea Acordului de parteneriat încheiat între UAT Județul Vrancea și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în vederea depunerii proiectului Dotarea centrelor sociale rezidențiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Vrancea cu echipamente de protecție în contextul generat de pandemia COVID-19 în vederea finanțării acestuia din fondurile alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020”.

Primele două proiecte de hotărâri au fost votate în unanimitate. Un al treilea proiect, privind „Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Dotarea centrelor sociale rezidențiale din subordinea D.G.A.S.P.C. cu echipamente de protecție în contextul generat de pandemia COVID-19”, a fost retras de pe ordinea de zi de către președintele Cătălin Toma, deoarece urmează ca în zilele următoare să fie adoptate câteva modificări în cadrul POIM, evitându-se astfel reaprobarea unor indicatori care fac obiectul proiectului respectiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?