Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Elev bătăuș trimis în judecată; acesta s-a lăudat că își putea face profesorii „felii de salam”

Judecata în cazul adolescentului de 17 ani care a agresat doi profesori ai Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud poate să înceapă, au decis magistrații. Tânărul, elev în clasa a X-a în cadrul colegiului, a fost trimis în judecată după incidentul care a avut loc în martie anul acesta pe holurile unității de învățământ, acuzațiile fiind de lovire sau alte violenţe – 2 fapte, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din ce s-a reținut în rechizitoriu, totul a avut loc în jurul orei 12.00, în prezenţa mai multor elevi și profesori: minorul inculpat l-a lovit cu piciorul în zona spatelui pe directorul unităţii şcolare şi cu pumnul în zona feţei pe un alt profesor. Conflictul a fost surprins de camerele video din incinta colegiului, iar la fața locului a fost solicitată intervenția oamenilor legii. Tânărul nu a înțeles că gesturile sale nu se încadrau în normal și a „plusat”: în timp ce era în mașina poliției, liceanul a făcut o filmare, pe care a postat-o pe TikTok, în care profera amenințări la adresa celor doi profesori. „Bă, nu știu cum vedeți voi treaba… sunt în mașina de poliție… în fața mea e o cameră video și e înregistrat tot (…) nu de alta, dar îi făceam felii de salam!”, se putea auzi în filmuleț.

La acel moment, adolescentul a fost reținut, plasat sub control judiciar, iar ulterior a fost cercetat în stare de libertate. În luna mai rechizitoriul a fost finalizat, a ajuns în instanță, iar luna aceasta judecătorul de cameră preliminară a dat „undă verde” judecării cauzei: „(…) constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, prin care a fost trimis în judecată în stare de libertate inculpatul minor (…), sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe” (2 fapte) şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Constată că Judecătoria Adjud este competentă material şi teritorial să soluţioneze cauza. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul minor (…). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?