Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO: Elevi de 10 la Bacalaureat 2022. Interviu cu Monica Lazăr, absolventă a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani

Originară din Negrilești, Monica Lazăr, absolventă a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani a reușit să ia 10 pe linie la examenul de Bacalaureat din acest an deși spune că nu și-a propus acest lucru. În spatele notelor perfecte nu se ascund ore intense de meditație, ci doar multă conștiinciozitate, atenție la clasă și dorința de a excela. Fiind mereu o elevă silitoare, căreia i-a plăcut să învețe, Monica este de părere că „la Bac am avut o inspirație de moment”. Dacă la Istorie și Geografie adolescenta se aștepta la note peste 9, la Limba și literatura română erau emoțiile mai mari, pentru că avea „câteva dubii”.

Orice urmă de îndoială a fost risipită însă în momentul în care și-a văzut notele: 10, 10 și… 10! „Părinții mei au fost foarte fericiți, iar mie nu mi-a venit să cred. Nu mi-am propus să iau 10 la Bac”, recunoaște tânăra. Fără sprijinul profesorilor, adolescenta spune că nu ar fi reușit această performanță, motiv pentru care le mulțumește tuturor, dar, „în special celor trei profesoare pe care le-am avut la materiile de Bac: Loredana Diac (Geografie), Gabriela Obodariu (Istorie) și Voicuța Voicu (Limba și literatura română). N-am făcut meditații. Am învățat doar de la clasă și m-au ajutat enorm profesorii, pentru că au un stil aparte de a preda”.

Vreau să devin profesoară”

În urmă cu patru ani, Monica a ales Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani pentru că „că este unul dintre cele mai bune licee din Focșani și am avut și câteva persoane care au fost aici și mi-au spus că este un liceu foarte bun”. Încă din gimnaziu, adolescenta și-a dorit să devină profesoară, inițial de Limba și literatura română, ulterior de Istorie, așa că s-a hotărât să se înscrie la Facultatea de Istorie de la București. Pasiunea pentru Istorie a apărut încă din liceu, mai ales că în clasele a IX-a și a X-a, Monica a participat la etapele județele ale Olimpiadei de Istorie, iar în clasa a XII-a, s-a calificat chiar și la naționala care a avut loc la Târgu Mureș, clasându-se pe locul al VIII-lea și întorcându-se acasă cu o mențiune.

Descoperind pe parcursul anilor că-i place să lucreze cu oamenii, Monica a decis să devină profesoară, spunând că „nu mă văd făcând altceva”. Dacă va găsi un post disponibil în învățământ, tinerei i-ar plăcea să revină în Focșani după ce va absolvi facultatea, însă este pregătită pentru tot ce-i va aduce destinul în cale. „Pentru că fără ajutorul și susținerea lor nu aș fi reușit nimic din ce am realizat până în prezent, le mulțumesc părinților și sper că-mi vor fi alături și de acum înainte”, mai adaugă Monica.

O felicităm pe Monica Lazăr pentru rezultatele obținute și-i dorim succes pe mai departe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?