Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Elevi și prichindei de grădiniță, învățați de polițiști să respecte regulile de circulație


Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii vrânceni au fost alături de preșcolari și elevi, cu ocazia derulării la nivelul unităților de învățământ a programului Școala Altfel. Siguranța în trafic a micilor pietoni este o prioritate permanentă a polițiștilor vrânceni. Săptămâna „Åžcoala Altfel” constituie în fiecare an un bun prilej pentru polițiști de a se afla în mijlocul copiilor, cu teme de interes pentru diferite categorii de vârstă.
Astfel, pe parcursul săptămânii, polițiștii rutieri și cei de ordine publică sau proximitate au desfășurat sesiuni informative interactive cu diverse teme la grădinițe, școli și licee, atât din mediul urban cât și din mediul rural. Cum circulăm în siguranță, cum traversăm corect, la ce trebuie să fim atenți în trafic, de ce sunt necesare regulile de circulație, sunt doar câteva din întrebările la care preșcolarii Grădiniței nr.4 din municipiul Focșani au primit răspuns pe parcursul întâlnirilor cu polițiștii.
Ce presupune siguranța copiilor pe stradă, discuțiile cu persoane străine, regulile de circulație pietonală ce trebuie respectate, atenția la intrarea în scara blocului sau în curte, dar și cum ne protejăm odată ajunși acasă, au reprezentat sfaturi pentru preșcolarii din comunele Câmpineanca și Răcoasa. Copiii au aflat, totodată, cum trebuie să se comporte acasă, care sunt informațiile pe care nu trebuie să le dea persoanelor necunoscute, care îi pot aborda. Elevii au vizionat imagini pe tema siguranței rutiere care au ilustrat, în mod semnificativ, informațiile oferite de polițiști și au dovedit că știu regulile de circulație, identificând indicatoarele rutiere și recunoscând principalele noțiuni de circulație rutieră.
În orașul Panciu, polițiștii au fost întâmpinați de elevi cu desene pe asfalt cu tematică rutieră, fiind recompensați cu diplome. La final, cei mici au fost plini de entuziasm, cu atât mai mult cu cât au avut posibilitatea de a se simți pentru câteva clipe polițiști, urcând în autospeciale.
Activitățile informativ – preventive vor continua pe parcursul întregului an școlar.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?