Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

ULTIMA ORĂ! Adolescent de 15 ani, reţinut de poliţişti după ce a tâlhărit o femeie


Tânăr de 15 ani, reținut de polițiști pentru tâlhărie 
                             
Miercuri, 2 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani au reținut un tânăr, de 15 ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie”
La data de 1 mai a.c., Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată de către o femeie, de 49 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla pe strada Mărăști, ar fi fost deposedată, prin smulgere, de un lanț și două accesorii din aur, de către un grup de tineri.
Cercetările demarate de polițiștii de investigații criminale și cei de ordine publică au condus la identificarea la scurt timp a unui tânăr, de 15 ani, din Odobești, bănuit de săvârșirea faptei.
Prejudiciul a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate.    
Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vrancea iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.
Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, polițiștii vrânceni vă recomandă:
Evitați deplasările pe trasee aflate în zone mai puțin circulate: câmpuri, parcuri, șantiere.
Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
Când observați că sunteți urmăriți, deplasați-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului.
Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane)
Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii (de obicei mai ieftine).
Nu consumați alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali și nu vă lăudați față de aceștia cu valorile pe care le aveți la dumneavoastră sau acasă!
În cazul în care integritatea corporală sau viața vă sunt puse în pericol, renunțați la bunurile smulse sau pretinse de agresor, întrucât viața și sănătatea sunt prioritare!
Retineți – dacă este posibil –  cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, direcția în care a fugit, particularități în vorbire sau comportament și apelați 112!
Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?