Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și GALERIE FOTO: Daniel Andrei Vasiliu are doar 10 ani și probleme de sănătate care-i răpesc copilăria

În luna februarie a acestui an, viața lui Daniel Andrei Vasiliu s-a schimbat complet. Dintr-un copil de 10 ani sănătos, elev în clasa a IV-a, care a mers la spital pentru o operație de apendicită, s-a transformat într-un pacient cu multiple diagnostice. Pe certificatul medical emis de medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” București, sunt trecute următoarele diagnostice: „tromboză venoasă de sinus sagital și sinus transvers drept; infarct venos cu transformare hemoragică cu deviere de linie mediană; edem cerebral acut; hemiplagie stângă brusc instalată post tromboză și crize focale recurente”, fiind un pacient imobilizat care necesită supraveghere permanentă.

Maria Vasiliu, mama lui Daniel, spune că în luna februarie băiatul a acuzat dureri de cap, burtă și picior, iar în urma controlului la medicul de familie, a mers la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru operația de apendicită. „Mi-au spus că operația a decurs bine. Dar, după operație, băiatul avea dureri mari de cap și mi s-a spus că așa este normal. La șase zile după operație, a făcut pareză pe partea stângă, iar medicii de la Focșani l-au transferat la București cu suspiciune de tromboză venoasă cerebrală. La București am aflat că are tromboză și că are multe vene sparte la cap”, povestește mama cu ochii în lacrimi.

Din februarie nu mai am serviciu și acum sunt asistent personal pentru el”

Timp de două luni, Daniel a stat internat la București, perioadă în care, spune mama, a urmat un tratament și a fost supus mai multor investigații medicale. Cu toate că l-a născut prematur la vârsta de 7 luni, Maria nu-și explică de ce copilul ei se confruntă cu aceste probleme de sănătate, mai mult decât atât, femeia spune că nici medicii nu i-au spus concret de la ce au debutat aceste afecțiuni. „Ne-au spus că va rămâne cu sechele, dar nu știm cu ce anume”, spune mama nedumerită. Având în vedere că timp de 2 luni a stat alături de Daniel la București, mama a rămas fără serviciu, în momentul de față fiind „asistent personal pentru el pentru că este încadrat la gradul I de handicap cu însoțitor”.

Observând că petrece mai mult timp prin spitale decât acasă, iar starea lui de sănătate se agravează din ce în ce mai tare, mama a hotărât să-i înghețe anul școlar cu speranța că, „din toamnă, dacă se va simți mai bine, va putea relua școala”. Pe lângă durerile puternice de cap, Daniel are și câteva probleme locomotorii care-l împiedică să meargă prea mult pe jos, astfel că, în majoritatea situațiilor, este nevoit să se deplaseze în scaunul cu rotile. „Acum, este mai tot timpul supărat, închis în el, are dureri și îi pare rău că nu poate să meargă. Pentru că urmează un tratament pentru coagularea sângelui, are și un regim alimentar special… viața lui nu mai este la fel”, spune mama, cu ochii împăienjeniţi de lacrimi.

Financiar, familia nu se descurcă foarte bine, având în vedere că doar tatăl este angajat. Pe lângă banii pentru tratament, Maria mai are nevoie pentru fiul ei de „bani pentru mâncare și deplasările la medici”. Acasă mai are un fiu, pe Laurențiu, în vârstă de 15 ani. Rușinată cumva de faptul că a ajuns în acest punct, mama încearcă să explice faptul că nu-i este deloc ușor să gestioneze situația, nu doar financiar, ci și emoțional.

Cei care vor să ajute cu bani familia Vasiliu pot dona în contul deschis în lei la BRD: RO36 BRDE 400S V278 1111 4000, pe numele mamei, Vasiliu Maria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?