Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

ANM: Vremea se va răcori uşor la finele săptămânii; instabilitate atmosferică mai mare în intervalul 31 iulie – 4 august

Vremea se va răcori uşor la finalul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor ţării, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor înregistra în intervalul 31 iulie – 4 august, conform prognozei pe două săptămâni publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Moldova, în primele trei zile, media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade, apoi, până la finalul primei săptămâni, vremea se va răcori, iar această medie va scădea spre 26 de grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii ale lor, de 18… 19 grade, se vor înregistra în primele patru dimineţi, cele mai coborâte între 4 şi 6 august când nu vor mai depăşi 13 grade, iar ulterior acestea se vor situa în jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare în intervalul 2-4 august.

La munte, media valorilor termice maxime se va situa între 15 grade pe 4 august şi 21 de grade în 30 şi 31 iulie, iar cea a temperaturilor minime, va fi cuprinsă între 7 grade în dimineaţa zilei de 5 august şi 13 grade în primele trei dimineţi ale intervalului celor două săptămâni. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

Întregul articol pe https://bit.ly/31aYn6N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?