Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Petrecere tradițională la Festivalul Rusaliilor „Zilele comunei Vintileasca”

Locuitorii Văii Râmnicului au petrecut, ieri, la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Rusaliilor „Zilele comunei Vintileasca”. Manifestările au avut loc pe platoul de la intrarea în comună unde se află şi Lacul Mare (Lacul fără fund, Lacul Vintileasca). Printre artiștii care i-au încântat pe cei prezenți s-au numărat Teodora Borcăiaș, Andreea Haisan, Grigore Gherman, Ansamblul folcloric profesionist „Țara Vrancei“ și Maria Murgoci. Au participat și ansambluri folclorice și interpreți din comunele Văii Râmnicului, respectiv Vintileasca, Chiojdeni, Dumitrești, Nereju și Jitia. Este vorba de Ansamblul Folcloric „Chindia” Jitia, Ansamblul Folcloric Chiojdeni, Ansamblul Folcloric „Dorul Ciobănașului” Vintileasca, Ansamblul Folcloric „Sânzienele” Dumitrești, dar și Grupul copiilor cu chitară, Vintileasca. La eveniment au fost prezenți alături de primarul Tudorel Vâlcociu și invitați de la Focșani, respectiv prefectul Nicușor Halici, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin.

„Mă bucur când vedem că au viiitor valorile, tradițiile, cultura și mai ales obiceiurile care ne-au fost date de strămoșii noștri în timp. Pentru că acești tineri sunt viitorul. Ca prefect, pot să vă asigur că vom continua tot ceea ce ține de noi și de instituțiile guvernamentale la nivelul județului Vrancea. Știm inclusiv durerea mare cu acest drum național pe care îl frecventez destul de des. Îl vom ajuta pe primarul destoinic și tânăr să dezvolte și mai mult Vintileasca!“, a spus prefectul Nicușor Halici.

La rândul său, deputatul Laurențiu Marin a precizat: „Din anul 1956, în ziua Rusaliilor, la Vintileasca are loc un frumos festival tradițional. Pentru mine ca vrâncean, mă bucură reîntâlnirea cu oameni dragi și merg cu foarte mare plăcere la Vintileasca, la colegul meu, primarul Tudorel Vîlcociu. Vrancea are unele din cele mai frumoase peisaje montane iar Vintileasca nu face excepție. Pentru mine aici este o oază de liniște iar vizitele în localitate mă deconectează de fiecare dată. Mulțumesc pentru invitație și aștept cu nerăbdare să mă întorc la Vintileasca.”

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a fost însoțit de o delegație consistentă de liberali. Am avut prilejul astăzi să întâlnesc oameni din toate localitățile de pe Valea Râmnicului, alături de care m-am simțit ca acasă. Au participat la sărbătoarea locală, alături de edilul comunei, Tudorel Vâlcociu, prefectul Nicușor Halici, subprefectul Gheorghiță Berbece, primarii Grigore Constantin (Chiojdeni), Adrian Banaurs (Dumitrești), Adrian Gavrilă (Bordesti), consilierii județeni Adrian Crețu și Cristi Bălosu, consilieri locali de la Vintileasca și Jitia (Banu Stanciu, Lalu Stan, Sorin Pantelimon) și alți oameni de-ai locului care au nevoie de susținerea administrației județene și centrale pentru ca zona turistică să se poată dezvolta, a transmis președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Seara s-a încheiat cu un Bal organizat la Căminul Cultural Vintileasca, cu Formația Mirific Sonor „Mihai Burlacu” din Rm. Sărat.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?