Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Șah – Memorialul Neculaiu Petrea – ediția I, Bordeasca Veche

În semn de prețuire față de întreaga carieră sportivă a celui care a fost Neculaiu Petrea, Asociația „Fiii comunei Obilești” a organizat în data de 21 mai 2022, în parteneriat cu Secția de Șah din cadrul Clubului CSM Focșani 2007, Școala Gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche din județul Vrancea și Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport Vrancea, în baza unui protocol de colaborare, un concurs de șah adresat tuturor elevilor de la școlile cu clase I-VIII din Județul Vrancea.

La competiție au participat 25 de elevi de la Școala gimnazială prof. General Ghe. Gheorghiu Gologanu, Școala gimnazială nr. 2 Bordeasca Veche, Școala gimnazialăVulturu, Școala gimnazială Urechești, Școala gimnazialăTulnici, Școala gimnazială Tâmboiești, Școala gimnazială Milcovul, Școala gimnazială Măicănești, Școala gimnazială Ionel Sârbu Ciorăști, Școala gimnazială Bălești, Școala gimnazială Adrian Păunescu Focșani.

Premiul I a fost obținut de elevul Denis-Ionuț Pilă, de la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” Focșani cu 6 puncte, premiul al II-lea a fost adjudecat de elevul David-Cezar Vlad de la Școala Gimnazială „Ionel Sârbu” Ciorăști cu 6 puncte, iar premiul al treilea a intrat în posesia elevului Daniel Săpunaru de la Școala Gimnazială „Prof. General Gheorghe Gheorghiu” Gologanu cu 5 puncte. Au primit mențiuni elevii Ionuț Crăciun de la Școala Gimnazială „Ionel Sârbu” Ciorăști cu 5 puncte, Gabriel Stanciu de la Școala Gimnazială Tulnici cu 5 puncte și Rareș-Adrian Andronache de la Școala Gimnazială Tâmboiești cu 5 puncte.

Felicitări și mulțumiri deopotrivă profesorilor îndrumători, arbitrilor, sponsorilor și gazdelor noastre! Așteptăm cu nerăbdare, Ediția a-II-a!

Memento

Neculaiu Petrea sau Culiță așa cum l-au știut prietenii din Obileștiul Vrancei, a fost un împătimit al „sportului minții”. Și-a început cariera de sportiv șahist la Clubul Electrica Brașov câștigând câteva turnee ca amator, apoi a urmat meciul carierei la un demonstrativ cu sportiva emerită Elisabeta Polihroniade, meci câștigat și care l-a propulsat în cariera de sportiv profesionist. A remizat de asemenea, cu Dieter Nisipeanu, copilul teribil al șahului românesc din acea perioadă. În anul 1990, a fost ales președintele clubului Electrica Brașov. A reînființat secțiile de șah feminin și juniori ale clubului și a activat cu acestea în divizia B al Federației Române de Șah. A participat la competiții în țară și în străinătate câștigând un turneu cu echipa la Sofia, în Bulgaria. Trece la cele veșnice în anul 2010, la o vârstă când mai avea multe de spus în lumea sportului, iar în semn de recunoștință începând cu anul 2011, Clubul Sportiv Electrica îi va purta numele, devenind Club Sportiv „Neculaiu Petrea”.

Colonel (r) Voicu Radu, Președintele Asociației „Fiii comunei Obilești”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?