Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Mobilitate Erasmus+ la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Gugeşti

O delegație formată din trei profesori și cinci elevi, de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Gugeşti, a participat, în perioada 9-14 mai, la o mobilitate în Marea Britanie, în localitatea Hornchurch. Acțiunea a făcut parte din cadrul proiectului de schimb interșcolar „Hand in hand to create social responsibility in young adults” (Împreună pentru responsabilizare socială în rândul tinerilor), cu numărul de referinţă 2020-1-UK01-KA229-078814_4, parte a programului Erasmus +.

Conform informațiilor furnizate de Anca Grecu, directorul unității de învățământ, proiectul se desfășoară în perioada 2020-2023, în parteneriat cu școli din Grecia, Polonia, Turcia, și România, Marea Britanie fiind coordonatorul. În prima zi a mobilității, elevii și cadrele didactice au prezentat țara din care provin, precum și activitățile de voluntariat realizate în cadrul proiectului. Activitatea a continuat cu vizitarea școlii gazdă Sanders School din Marea Britanie, unde însoțiți de directorul școlii s-a discutat cu privire la curiculum și metodele de predare. Ziua s-a încheiat cu o activitate sportivă, respectiv fotbal și baseball, unde elevii din toate țările au fost implicați. De asemenea, elevii au lucrat în echipă, având ca sarcină de lucru confecționarea celui mai înalt turn, ceea ce a stimulat comunicarea în limba engleză și a permis exprimarea creativității. A doua zi, micii voluntari din cele patru țări au realizat brioșe în cadrul bucătăriei de la Sanders School îndrumați de cadrele didactice. Brioșele au fost donate unui azil de bătrâni din localitatea Hornchurch. A treia zi a debutat cu o vizită culturală la cele mai importante obiective turistice din Londra.

Au fost implicate în mobilitate următoarele cadre didactice: Grecu Violeta Anca, directorul școlii, Mirică Alina Maria, profesor de limba engleză și Grecu Daniel Valentin, coordonatorul proiectului. „Există o mulțime de beneficii pe care le-am considerat obținute prin voluntariat și acestea se vor transforma, de asemenea, în obiective ale proiectului, împreună cu obiective care decurg din dimensiunea internațională a acestui proiect. Unele dintre cele mai importante ar fi creșterea sentimentului de comunitate al elevilor noștri și reducerea angajamentului în comportamentul riscant, dezvoltarea unui comportament civic pozitiv și stima de sine, dezvoltarea sentimentului de responsabilitate al elevilor pentru comunitățile lor. Avem în vedere îmbunătățirea comunicării, gestionarea timpului și abilități de gândire critică, îmbunătățirea abilităților lingvistice pentru a spori atitudinile de toleranță, respect și nediscriminare, dar și a dezvolta competența interculturală și conștientizarea culturală”, a transmis Anca Violeta Grecu, directorul școlii din Gugești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?