Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Pediatrie în doi cu soții Ionuț și Raluca Albu, medici la Life Medical Focșani

În urmă cu șapte ani, la Focșani a fost înființat cabinetul medical de gastroenterologie Life Medical al doctoriței Beatrice Ioanițescu, medic primar gastroenterologie cu competențe în ecografie generală și endoscopie. Dotat în decursul timpului cu aparatură de ultimă generație, Life Medical a devenit locul în care profesionalismul se întâlnește cu dorința de a-i conferi pacientului starea de bine. În prezent, cu ajutorul medicilor pediatri Ionuț și Raluca Albu, la cabinet se pot trata și copiii cu patologii digestive, renale, respiratorii sau cei care se confruntă cu alte probleme de sănătate și au nevoie de sfatul și ajutorul unui medic specialist. 

Totodată, la cabinetul Life Medical, copiii pot beneficia de ecografie abdominală pediatrică realizată cu ajutorul unui ecograf performant, High-end.

Medicii pediatri Ionuț și Raluca Albu s-au cunoscut în timpul Facultății de Medicină Generală „Grigore T. Popa‟ din Iași și, descoperind cât de multe lucruri au în comun, au hotărât să-și întemeieze o familie. Dr. Raluca Albu este originară din Piatra Neamț și spune că, după absolvirea liceului, a ales Facultatea de Medicină pentru că, încă de copil, i-a respectat și apreciat atât pe „medici, cât și pe toți cei care lucrează în domeniul sanitar și salvează vieți în mod repetat‟. 

În copilărie, dr. Ionuț Albu, originar din Buzău, spune că a avut anumite probleme de sănătate din cauza cărora a fost nevoit să meargă frecvent la spital și să fie consultat de medici, iar „grija față de pacient, empatia și dorința de a salva vieți‟ l-au determinat să aleagă Facultatea de Medicină. „Ne-am ales aceeași specialitate împreună. Soțul meu avea o pasiune pentru Pediatrie încă din anul II de facultate. Atunci când a dat rezidențiatul, l-am încurajat să aleagă Pediatria dacă simte că aceasta este specialitatea care i se potrivește. Un an mai târziu, eu am fost în dilemă, întrebându-mă dacă ar trebui să aleg sau nu Pediatria. Soțul meu mi-a oferit sigurața și încrederea de care aveam nevoie și am ales această specialitate. Ne-am căsătorit după trei ani, pe vremea când încă eram studenți. Ulterior, în viața noastră au apărut și cei doi copii care ne-au completat frumos viața‟, spune dr. Raluca Albu.

„Ducem la un alt nivel consultul pediatric‟

Colaborarea medicilor Ionuț și Raluca Albu cu Life Medical a început în luna decembrie a anului trecut, în urma nenumăratelor solicitări venite din partea părinților. „La Life Medical, oferim consultații pediatrice și sfaturi părinților cu privire la adoptarea unui regim alimentar sau a unor proceduri pe care copilul să le adopte acasă astfel încât să-și recapete starea de bine. Având în vedere că în 2020 am obținut competența pentru ecografia abdominală, în momentul de față, îi putem ajuta pe copii cu o explorare imagistică non-invazivă care ne ajută în procesul de diagnosticare și evaluare‟, spune dr. Ionuț Albu.

Serviciile pediatrice vin în completarea programului de gastroenterologie a cabinetului. „Entuziaști și nerăbdători, suntem hotărâți să ducem la un alt nivel consultul pediatric, indiferent că vorbim de nou-născuți, sugari, preșcolari sau adolescenți pe care-i vedem atât la Life Medical, la Spitalul Județean de Urgență «Sfântul Pantelimon» Focșani – unde activăm din 2018, cât și în cadrul Asociației «Sfântul Stelian», unde oferim consultații pediatrice în regim de voluntariat‟, spune dr. Raluca Albu.

„Suntem hotărâți să facem din Focșani acasă!‟

După absolvirea facultății, atât dr. Ionuț Albu, cât și soția lui, dr. Raluca Albu au optat în timpul rezidențiatului pentru posturi la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani. Cu toate că nu știau nimic despre județul Vrancea și nici nu cunoșteau pe cineva în Focșani, cei doi soți au ales să facă acest pas conștienți de faptul că, împreună, pot transforma în „acasă‟, orice loc în care viața le-ar purta pașii. „După cinci ani de rezidențiat, în decembrie 2018, am venit la Focșani pentru a ne ocupa posturile obținute la Spitalul Județean. Nu cunoșteam pe nimeni, era totul nou, însă vasta experiență pe care am obținut-o în spitalele din Iași și dorința de a performa, ne-au ajutat să facem față tuturor provocărilor‟, spune dr. Raluca Albu. Medicul consideră că „este un mare avantaj că eu și soțul avem aceeași specialitate, pentru că ne putem consulta unul cu celălalt atunci când întâlnim situații speciale‟.

Prin comparație cu Iașiul, oraș în care au făcut rezidențiatul, cei doi medici spun că la Focșani au întâlnit „foarte multe litiaze renale, adică pietricele la rinichi. Probabil, această problemă se explică prin lipsa consumului de apă sau a consumului de apă dură. Dacă în cei cinci ani de rezidențiat la Iași am văzut o singură litiază renală, la Focșani văd câte una pe săptămână. O altă problemă des întâlnită la Focșani sunt copiii cu tulburări din spectrul autist. Este clar că aceste tulburări nu apar la oricine, iar copilul care suferă din cauza acestor probleme, în mod sigur are și un fond genetic predispus la așa ceva‟, spune dr. Ionuț Albu. 

În carieră, „am avut și situații neplăcute, fie că vorbim de deces, fie de pacienți cu boli foarte grave, cum sunt leucemiile sau cancerele. Aceasta este partea tristă a poveștii care ne marchează. Ne punem în pielea părinților respectivi și este greu. Încercăm să-i consiliem psihologic pe părinți, să le spunem ce va urma din punct de vedere medical, astfel încât șocul să fie depășit mai ușor‟, adaugă dr. Raluca Albu.

În perioada de început a pandemiei, medicii pediatri Ionuț și Raluca Albu au făcut gărzi atât la Spitalul Județean Focșani, cât și la Râmnicu Sărat unde era spital Covid, „nu pentru remunerație, ci pentru că era nevoie de orice ajutor‟. 

Life Medical Focșani

Adresa: Str. Ștefan cel Mare, nr. 4 (în spatele magazinului Milcov)

Programări Pediatrie: 0739 619 888

Programări Gastroenterologie: 0735 311 379

Mail: contact@lifemedical.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?