Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

CJ Vrancea plantează copaci la Mărășești în compensare pentru arborii tăiați la amenajarea Crângului Petrești

Consiliul Județean Vrancea continuă proiectul de plantare a unor puieți forestieri pe aproape 28 de hectare de teren, situat pe raza administrativă a orașului Mărășești. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Instalare vegetație forestieră pe o suprafață de 27,6 ha, teren oferit în compensare echivalentă și anticipată, în scopul realizării obiectivului Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces, și de întreținere a acesteia până la realizarea stării de masiv” amplasat în extravilanul orașului Mărășești“. Administrația județeană a fost obligată să facă plantații forestiere pe cei aproape 28 de hectare de teren după ce a solicitat și obținut scoaterea definitivă din fondul forestier național a suprafeței de 2,1345 ha în scopul realizării obiectivului de investiții „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces“. 

Conform deciziei Gărzii Forestiere Focșani, CJ Vrancea trebuie să introducă în circuitul silvic în compensare echivalentă suprafața de 27,6 ha teren agricol-pășune, amplasat în extravilanul orașului Mărășești. Operațiunea de plantare a fost demarată în 2019 și an de an au fost executate lucrări de plantare și întreținere. 

„Aflându-se în anul III de vegetație (oct. 2021- oct. 2022), evoluția plantației până în acest moment este satisfăcătoare și conformă, lucru confirmat de către Garda Forestieră în urma efectuării controalelor anuale ale regenerărilor la sfârșitul anului 2020 (procent de reușită de 100%), respectiv 2021 (procent de reușită de aprox. 90%). La acest moment, obiectivul de investiții necesită și are planificate pentru anii următori, lucrări de întreținere necesare atingerii stării de masiv a puieților forestieri“, arată administrația județeană.

De altfel, Consiliul Județean Vrancea va discuta, în ședința ordinară din luna mai, un proiect de hotărâre ce vizează actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Instalare vegetație forestieră pe o suprafață de 27,6 ha, teren oferit în compensare echivalentă și anticipată, în scopul realizării obiectivului Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces, și de întreținere a acesteia până la realizarea stării de masiv”. Actualizarea survine ca urmare a creșterii prețurilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?