Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Primăria Cotești are în derulare un program de modernizare a drumurilor comunale

Primăria Cotești continuă proiectele de reabilitare și modernizare a străzilor și drumurilor de interes local. Lucrările vor fi realizate de societatea Keyboard SRL, care a câștigat licitația privind realizarea proiectului de investiții „Refacere și modernizare drumuri de interes local în comuna Cotești“. Valoarea achiziţiei este de peste un milion de lei fără TVA. 

Proiectul vizează modernizarea și refacerea unor drumuri secundare în lungime totală de 2.887,23 m: Strada Cenușari; Strada Credinței; Strada Eternității; Strada Trandafirilor; Strada Zefirului și a unor drumuri comunale în lungime totală de 3069,40 m din care amintim: DC 147 A – Strada Izvor; DC 147 A – Strada Trandafirilor; DC 148 A- Strada Răsăritului-două tronsoane; DC 148 A- Strada Cenușari; DC 148 B- Strada Eternității; DC 148 – Strada Răzoare. Lungimea totală a drumurilor propuse pentru modernizare prin acest proiect este de aproape 6 kilometri. „Lungimea totală a șanțurilor ce urmează a fi betonate este de 7.941 ml. Aceste drumuri se găsesc în prezent într-o stare bună, carosabilul acestora fiind modernizat prin proiectul inițial, dar șanțurile prevăzute au fost de pământ. În cazul unor precipitații abundente șanțurile de pământ se macină afectând carosabilul“, se arată în descrierea pe scurt a investiției. 

Primăria Cotești mai are în derulare un proiect care vizează refacerea drumurilor și malul drept al pârâului Argintul, afectate de calamități naturale în luna iunie 2020. De asemenea, autoritățile locale din Cotești vor reabilita, extinde, moderniza, dota și împrejmui Școala gimnazială cu clasele I-VIII din Cotești. În acest sens, Primăria Cotești a scos la licitație proiectul de investiții mai sus amintit, iar licitația organizată pe SEAP a fost câștigată de societatea Conbeta. Valoarea de adjudecare a investiției este de 729 de mii de lei. Primăria Cotești are în derulare și un proiect ce vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii gimnaziale „Nicolae Rădulescu“, din satul Budești. Valoarea investiției este estimată la 4,7 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?