Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Premieră la Piața Moldovei: Producătorii și comercianții pot vedea online mesele disponibile pentru închiriere

Producătorii agricoli și comercianții care vând în Piața Moldovei pot vedea online o hartă a meselor disponibile în cea mai mare piață a Focșaniului. Societatea Administrația Piețelor Focșani asigură o transparență completă a modului în care se desfășoară comerțul, prin realizarea unui site unde sunt vizibile mesele, spațiile și vitrinele în Piața Moldovei. Link-ul care trebuie accesat este – https://bit.ly/3vlrchB

Dezvoltarea acestui site este parte a unui soft unic în țară implementat de Administrația Piețelor care vizează încasările și contabilitatea și oferă o colaborare directă între punctele de încasare și contabilitate. Practic, producătorii agricoli care vin dimineața în Piața Moldovei și vor să închirieze o masă, pot alege să dea un click pe acest site pentru a vedea spațiile care sunt libere sau pot merge la unul din cele două puncte fixe de încasare unde sunt amplasate module cu planul pieței și disponibilitatea meselor. Acest sistem asigură o evidență clară, la orice oră a zilei, a meselor care sunt închiriate și a celor care sunt libere. Sistemul este simplu, mesele marcate cu roșu sunt achitate prin taxa zilnică sau abonamentul lunar, iar dimineața, până în ora 9 se pot observa mesele achitate prin taxa de rezervare, acestea fiind marcate cu galben. După ora 9 acestea redevin disponibile dacă nu se achită taxa zilnică. Taxa de rezervare nu înseamnă mare lucru în cazul în care cel care a achitat-o nu se prezintă trei zile consecutiv pentru a-și vinde produsele, situație în care, conform regulamentului, se pierde rezervarea.

Vladimir Dușinschi, directorul de la Administrația Piețelor Focșani, a explicat că, la acest moment, încasarea taxelor de la producătorii și comercianții din Piață este mixtă, respectiv atât la punctele de încasare fixe dar și prin casele mobile, cu tablete care accesează softul Pieței. Punctele de încasare fixe sunt la boxele de carne, lângă biroul DSVSA, respectiv în interiorul pieței, la zona administrativă, unde activează personalul TESA. Aceste puncte de încasare sunt dotate cu module care permit afișajul planului pieței, a meselor disponibile și a celor ocupate către publicul larg. Permit inclusiv facturarea, dacă sunt societăți.

De asemenea, printr-o căutare pe site, cumpărătorii care vin în Piața Moldovei pot vedea exact în ce sector găsesc legume sau fructe. Această opțiune este încă în dezvoltare însă directorul Administrației Piețelor a precizat că, până în sezonul de vârf, site-ul va fi personalizat cu produsele comercializate la fiecare masă. Acest proces de digitalizare de la Piața Moldovei urmează să fie extins și la Piața Sud și Piața Obor (care este piață mixtă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?