Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Subiecte Limba română Evaluarea Națională 2022 – simulare; în Vrancea, 224 elevi au absentat

Subiectele de la clasa a VIII-a, pentru proba de simulare a Evaluării Naționale 2022, la Limba și literatura română, au avut un timp de rezolvare de 120 de minute de la primirea lor, în jurul orei 09:00. Elevii au fost așezați în bănci câte unul, în ordine alfabetică, fiind simulate în detaliu și condițiile de la examenul din vară, nu doar subiectele.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri, iar elevii scriu rezolvarea direct în acea broșură.

Subiectul I a fost axat pe două texte la prima vedere, primul din opera Dacia Felix a lui Cezar Petrescu, al doilea din Oameni, fapte, amintiri, a lui Francisc Munteanu.

La punctul B, 8, elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte cu părerea lor despre următoarea întrebare: „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”

Subiectul al II-lea a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.

Baremul de notare și rezolvare va fi afișat de Ministerul Educației la ora 15:00

Sursa și articolul integral pe – edupedu.ro

COMUNICAT DE PRESĂ Inspectoratul Școlar Județean:

Elevii clasei a VIII-a din județul Vrancea au susținut astăzi, 4 aprilie 2022, proba scrisă a simulării la Limba și literatura română. La nivelul județului Vrancea sunt înscriși în clasa a VIII-a, în anul școlar curent, un număr de 2955 elevi. Pentru simularea probei scrise la Limba și literatura română s-au prezentat 2731 de elevi de clasa a VIII-a. 224 de elevi au fost absenți.

Simularea s-a desfășurat în 90 de centre de examen, în bune condiții și cu respectarea prevederilor metodologice.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin broșurile multiplicate. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, după cum se arată în procedura privind organizarea și desfășurarea simulărilor naționale, emisă de către Ministerul Educației. Repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării examenului național de Evaluare Națională este de 2 ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii.

În procedura menționată se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. De asemenea, fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Raportul va include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune.

Reamintim că organizarea și desfășurarea examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2021-2022, este reglementată prin Ordinul Ministerului Educației nr. 5149/ 30 august 2021 privind organizarea şi desfăşurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2021-2022.

Mâine, 5 aprilie 2022, se va desfășura simularea probel scrise la Matematică.

În data de 14 aprilie 2022 vor fi afișate rezultatele.

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea urează mult succes și inspirație elevilor participanți!

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

prof. Daniela Gabriela MARCHITAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?