Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Locuitorii din Movilița, îngrijorați că ar putea rămâne fără medicul de familie. La dispensar „condițiile sunt de urban, nu de rural‟, spune primarul

Locuitorii din Movilița sunt îngrijorați că ar putea rămâne fără medicul de familie din comună și asta pentru că, spun ei, medicul ar întâmpina dificultăți în ceea ce privește licitația de concesionare a spațiului dispensarului medical. Iată ce am aflat de la unul dintre localnicii care ne-a contactat: „în comuna Movilița avem un singur medic de familia de foarte mulți ani, cred că sunt 15 ani. Medicul nostru de familie s-a pensionat acum doi ani, dar n-a plecat, nu și-a lăsat pacienții. În momentul de față, primăria nu vrea să-i mai concesioneze spațiul dispensarului și noi, mai mulți pacienți ai doctoriței, ne-am dus la primărie să întrebăm care este motivul. Cei de acolo ne-au explicat că, de fapt, fiind pensionară, doamna doctor nu mai are dreptul să participe la licitația prin care se concesionează imobilul respectiv. Întrebarea mea firească a fost, cum de doi ani, de când doctorița este pensionară, a putut funcționa pe spațiu, și acum nu? Oamenii sunt mulțumiți de doamna doctor. De ce anume nu poate participa la licitația de concesionare a spațiului?‟.

Contactat telefonic, Cristian Corneliu, primarul comunei Movilița, a explicat că investiția Dispensarului Medical Movilița a fost finalizată prin PNDL 2, iar în prezent se află „în plină procedură de licitație‟. Edilul neagă faptul că le-ar fi spus oamenilor că doctorul de familie din localitate nu are voie să participe la licitația de concesionare. „Nu am spus asta. Situația stă în felul următor: pentru Dispensarul medical a avut loc prima licitație însă nu s-au prezentat, așa cum prevede legea, minimum două oferte, așa că am fost nevoiți să anulăm procedura. Următorul termen pentru a doua licitația va fi 22 martie. Acestea sunt lucrurile clare, conform legii. Licitația este reglementată de lege‟, explică primarul. Cristian Corneliu mai spune că, la licitație, își pot depune oferta „toți cei care îndeplinesc condițiile conform caietului de sarcini, care este făcut conform legii, este aprobat prin hotărâre de Consiliu Local și este avizat de către Prefectură‟.

De altfel, în data de 16 februarie, pe site-ul Primăriei Movilița a fost publicat următorul anunț: „Consiliul Local Movilița, cu sediul în comuna Movilița, județul Vrancea, tel/fax 0237/678756, e-mail: primar@movilița.primarievn.ro, organizează în data de 22.03.2022, ora 13.00, licitație publică deschisă, pentru concesionare spații medicale din incinta Dispensarului Medical Movilița, aparținând domeniului public al Comunei Movilița, respectiv: Cabinet Medicină Familie cu suprafața de 214,11 mp; Cabinet Stomatologie cu suprafața de 98,12 mp.(inclusiv spațiile conexe și comune)‟. Ce se întâmplă în cazul în care nici la cea de-a doua licitație nu se prezintă minimum două persoane? „Se trece la negocierea directă a contractului de concesiune‟, spune primarul.

Să dea Dumnezeu să intre pe mâini bune!‟

Dispensarul Medical din Movilița a fost reabilitat și modernizat, iar acum „condițiile sunt de urban, nu de rural‟, afirmă primarul Cristian Corneliu. „Investiția s-a ridicat undeva la 1,5 milioane, iar imobilul arată foarte bine. Să dea Dumnezeu să intre pe mâini bune, pentru că în momentul de față, o parte din cetățeni sunt pe la Fitionești, o parte sunt pe la Panciu și o parte rămân în Movilița. Sunt condiții foarte bune, condiții la nivel de urban, nu de rural‟, mai spune primarul.

Conform anunțului publicat în Monitorul Oficial, „informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, pe suport hârtie și/sau magnetic de la comuna Movilița, Str. Moviliței nr. 56, județul Vrancea. Denumirea și adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Urbanism, comuna Movilița, Str. Moviliței nr. 56, județul Vrancea‟.

Costul unui exemplar al caietului de sarcini este 10 lei, banii fiind achitați în numerar la casieria instituției. „Adresa la care trebuie depuse ofertele: Consiliul Local Movilița, comuna Movilița, Str. Moviliței nr. 56, judetul Vrancea, Compartiment Urbanism. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: se depune într-un singur exemplar, în două plicuri sigilate, unul exterior și unul interior. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 22.03.2022, ora 13.00, în sala de sedințe a Consiliului Local Movilița, comuna Movilița, Str. Moviliței nr. 56, judetul Vrancea‟, se mai arată în anunțul publicat în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?