Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Crucea Roșie Vrancea a dotat cu două frigidere Centrul de Primire a refugiaților

Refugiații ucrainieni care sosesc pentru înregistrare în Vrancea la Centrul de Primire Refugiați de la „Elena Doamna” au la dispoziție toate cele necesare pentru a-și prepara hrană.
Crucea Roșie Vrancea a dotat Centrul cu două frigidere în care voluntarii au depozitat alimente pentru prepararea de sendvișuri, astfel încât refugiații să poată beneficia de o masă până în momentul în care sunt finalizate formalitățile necesare și aceștia sunt cazați în spațiile existente la nivelul județului.
De altfel, Crucea Roșie a furnizat Centrului și un cuptor cu microunde pentru încălzirea diverselor alimente în caz de nevoie, refugiații având posibilitatea inclusiv de a-și prepara un ceai.

Despre modul de organizare pe acest palier s-a discutat luni, 7 martie, în cadrul unei întâlniri tehnice legate de situația refugiațiilor din județ, conduse de prefectul Nicușor Halici. Astfel, doamna Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea, și-a exprimat deschiderea de a furniza cele necesare Centrului de Primire, propunere care a fost considerată mai mult decât binevenită de către reprezentantul Guvernului în teritoriu.

După cum a explicat prefectul Nicușor Halici în cadrul ședinței, fluxul de refugiați nu este unul predictibil, astfel că în unele situații este greu să le fie asigurată o masă caldă imediat cum ajung în Vrancea, pentru luarea în evidență la Centrul de Primire Refugiați. Iar după ore întregi petrecute pe drum, refugiații care își caută adăpost pentru câteva zile în județul nostru au nevoie de hrană sau de un ceai cald. Cu atât mai mult cu cât vorbim, în cele mai multe cazuri, de familii care au mai mulți copii. Prefectul Nicușor Halici chiar a exemplificat o situație concretă, a unui grup numeros de refugiați care a ajuns la primele ore ale dimineții în județ, motiv pentru care nu au putut fi serviți cu o masă caldă imediat. Chiar și în aceste condiții, acestora li s-a pus la dispoziție și în acel moment hrană, iar de acum organizarea va fi una mult mai facilă.

“Misiune încheiată, stimate domnule prefect! Cu ajutorul dumneavoastră, am reușit să organizăm primirea refugiaților în Centrul de Primire Refugiați de la „Elena Doamna”. Mulțumim!”, a transmis directorul Crucii Roșii Vrancea.
Pe această cale, prefectul Nicușor Halici ține să mulțumească Crucii Roșii Vrancea pentru implicare și pentru modul în care voluntarii coordonați de directorul Rodica Davidean s-au organizat, în așa fel încât refugiații, oameni aflați în nevoie, să aibă parte de o primire cât mai prietenoasă în Vrancea.

sursă foto și text: Instituția Prefectului Județul Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?