Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO: Atletism – Focșăneanul Mircea Penteliuc, locul 6 la Campionatul European Master de la Braga!

  • Atletul focșănean a concurat la 3000 metri marș

Mircea Penteliuc, fost atlet de performanță și campion național de marș, inclusiv la veterani, a participat la Campionatul European de Atletism Master care are loc în perioada 20-27 februarie, la Braga, în Portugalia. Între cei peste 2000 de sportivi din 43 de țări participanți se află mai mulți atleți master din România, singurul vrâncean fiind Mircea Penteliuc, sportiv care a concurat în proba de 3000 metri marș 65 de ani, în care s-a clasat al șaselea. Înainte de plecarea la Campionatul European, Mircea Penteliuc mi-a spus că își propune o clasare între primii zece pe care ar considera-o un rezultat bun. După cursă, mi-a spus: „Am mers destul de bine. 1000 de metri am fost în primii trei, am luat avertisment și am lăsat-o mai încet ca să termin cursa. De altfel toți mărșăluitorii de la categoria mea au luat avertismente. A câștigat un portughez, urmat de un italian și un alt portughez. Eu sunt mulțumit că am participat și am ieșit pe acest loc. Sper să mă recuperez cu umărul și să pot participa în Italia la Europenele de șosea la una din probe – 10 km sau 30 km. marș”.

Fostul coleg de atletism al lui Mircea Penteliuc, reputatul antrenor Fănel Iliescu, a postat pe propria pagină de facebook după Campionatul European Maters: „Un eveniment unic în istoria atletismului vrâncean. În ziua de 20.02.2022 a avut loc, la Braga (Portugalia), Campionatul European MASTERS (veterani) la care a participat fostul mărșăluitor focșănean Penteliuc Mircea. Acesta a reprezentat România în cursa de 3 km marș la categoria 65 ani, unde a reușit un meritat loc VI. Este pentru prima dată când un atlet veteran vrâncean participă la o astfel de competiție. Mircea a început atletismul cu „părintele” atletismului vrâncean, prof. Gavrilă Ovidiu, la SSE (CSS de azi) Focșani și a terminat ca senior la CS Unirea Focșani, avându-l ca antrenor pe Costel Popovici. Acum este rezident în Spania și se antrenează zilnic. Anul trecut a fost Campion Național la 3 km marș în sală. Felicitări pentru acest loc VI și pentru tot ceea ce face în promovarea atletismului, indiferent de vârstă”.

În fotografiile alăturate, preluate de de pe paginile de facebook Sabin Lungoci și Penteliuc Mircea, atletul vrâncean poate fi văzut în cursa de la Braga, dar și împreună cu alți sportivi români participanți la competiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?