Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Adriana Mălinoiu, mamă a doi copii, ne cere ajutorul. Are nevoie de 17.000 de euro pentru o operație pe coloană

În urmă cu aproximativ un an, Adriana Mălinoiu, originară din Dumbrăveni, avea o viață normală și fericită, împărțindu-și timpul între viața de familie și serviciu. O durere de spate din ce în ce mai acută avea să-i schimbe viața aproape în totalitate în luna mai a anului 2021, când, în urma unui RMN, a aflat că are „trei hernii de disc, dintre care una foarte gravă”. Tânăra, în vârstă de 29 de ani, a urmat un „tratament cu infiltrații la Focșani care nu a dat rezultate favorabile, motiv pentru care am decis să merg la o clinică din Constanța unde am fost operată. Diagnosticul a fost: hernie de disc lombară L2/3 dreapta cu compresie radiculară severă, tasare discală și edem osos vertebral.

Am fost operată cu laser pe 28 septembrie 2021. Doctorul mi-a pus o membrană. O lună după operație, m-am simțit bine. Când am fost la control în luna decembrie, mi s-a spus că mi-a cedat membrana și trebuie să efectuez alt RMN ca să vedem cât de mare este fisura. Am efectuat un alt RMN pe 25 ianuarie anul acesta și mi s-a spus că mai am încă patru fisuri de inel și trebuie să mă operez din nou la L2-L3 ca să-mi pună o proteză. Dacă mă duc să mă opereze clasic, risc să rămân paralizată toată viața. Prima operație a costat 20.000 de lei, bani pe care i-am avut. De această dată, operația costă 12.000 de lei , iar proteza costă 17.000 de euro, bani pe care nu-i am”, ne spune Adriana Mălinoiu.

Până la debutul problemelor de sănătate, tânăra a lucrat la un centru de dializă din Focșani ca îngrijitoare. „Sunt îngrijitoare la centrul de dializă. Am urmat toate cursurile în cadrul centrului. Am vrut să lucrez în domeniul medical pentru că mama face dializă de 22 de ani și știu ce înseamnă. Din luna septembrie a anului trecut am intrat în concediu medical, și acum mai am încă 60 de zile de concediu medical. Nu știu încotro ne vom îndrepta după aceea. Sper să mă pot pensiona măcar un an de zile, timp în care să-mi mai revin după operația pe care trebuie să o fac. Sunt conștientă că nu mă voi putea întoarce la serviciu pentru că acolo ridicam sute de tărgi, împingeam cărucioare, iar eu, în momentul de față, nu am voie să mai depun efort fizic, nu am voie să mă aplec… viața mea s-a schimbat. Financiar ne descurcăm destul de greu”, mai spune Adriana Mălinoiu.

Vreau să fiu lângă copii!”

Din cauza durerilor care au reapărut la o lună după operație, Adriana Mălinoiu depinde acum de ajutorul soțului. Nu se mai poate îmbrăca singură, nu se poate apleca să-și lege șireturile la încălțăminte sau să se încalțe, nu are voie să ridice „nici măcar o cană cu apă”, spune soțul ei, Viorel Bratu. „I s-a spus că nu va mai putea ridica absolut nimic toată viața ei. Acum nu are voie să ridice nici măcar o cană cu apă. Nu poate să mai facă nimic, nici măcar mâncare la copii. Mersul i-a fost îngreunat. Are o hernie și pe partea stângă, dar și pe partea dreaptă, iar cea din dreapta este foarte gravă. Doctorul a spus că nu o poate opera clasic pentru că, dacă deschide ambele hernii, există riscul să rămână paralizată toată viața”, spune bărbatul.

Tânăra mamă se teme pentru viața ei și ne roagă să o ajutăm. „Vreau să fiu lângă copii! Fetița cea mică, care are 4 ani și jumătate, era obișnuită să o iau în brațe și-mi spune: «Mami, fă-te bine ca să mă poți lua în brațe». Nu conștientizează că nu voi mai putea face asta niciodată. Fata cea mare, care are 12 ani, vede că nu o mai pot ajuta ca înainte și suferă la rândul ei”, spune Adriana Mălinoiu. Îngrijorată că nu dispune de banii necesari operației și protezei, tânăra mamă spune că nu se mai poate odihni foarte bine. Tot ce vrea este să poată beneficia de această operație care ar ajuta-o să aibă o viață cât de cât normală. „În urma consultului neurochirurgical pe care l-am făcut pe 11 februarie 2022, diagnostiul este recidivă hernie de disc L2/3, L3/4; hernie de disc L3/4 și protruzie de disc lombară L4/5, L5/S1 și se recomandă o intervenție neurochirurgicală cu laser. Doctorul de la Constanța mi-a spus că această operație ar trebui să aibă loc cât mai curând, ca să nu se agraveze situația. Deja sunt într-un stadiu avansat”, mai spune Adriana Mălinoiu.

Cei care vor să o ajute financiar pe tânăra mămică, o pot face donând în contul deschis la Banca Transilvania pe numele Mălinoiu Adriana: IBAN: RO86BTRLRONCRT0285666601.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?