Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

CJ Vrancea a scos la licitație serviciile de proiectare pentru noul spital județean

Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație serviciile de proiectare pentru obiectivul de investiții „Spitalul judeţean de urgenţă Focşani – județul Vrancea“. Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat încă de acum aproximativ două săptămâni că în prima parte a acestui an va scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții privind construirea unui nou spital județean. „Facem încă un pas pentru construirea noului spital din Focșani! Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație serviciile de proiectare (care vor dura 4 luni) pentru obiectivul de investiții „Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani – județul Vrancea”, anunțul fiind transmis pentru a fi publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Obiectul contractului care va fi atribuit prin licitație deschisă constă în servicii de proiectare pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice la faza: Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC/PAC), Documentație Tehnică pentru Organizarea Execuției (DTOE/POE), Proiect Tehnic de Execuție (PTE), Proiect As–Built și Asistență Tehnică pe toată perioada execuției (36 de luni) pentru obiectivul de investiții „Spitalul judeţean de Urgenţă Focşani – județul Vrancea“, se arată într-un anunț al Consiliului Județean Vrancea.

Firma sau firmele care vor câștiga, vor realiza inclusiv studii privind conformitatea cu reglementările naţionale şi UE în domeniul securităţii, siguranţei şi interoperabilităţii, respectiv Studiul privind încadrarea în cerinţele standardelor de securitate aeroportuară şi Studiul de obstacolare, avizate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Tot în cadrul acestui contract va fi asigurată și asistența tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor, începând de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, până la realizarea recepției la terminarea lucrărilor. „Suntem în situația în care am definitivat proiectul tehnic și caietul de sarcini pentru proiectare și execuție al acestei investiții. Asta înseamnă că în prima parte a acestui an vom avea în desfășurare licitația privind proiectare și execuție spital județean. Dacă lucrurile merg bine, cu ajutorul Guvernului României, vom obține și finanțarea pentru această investiție“, preciza pe 11 februarie a.c., președintele Cătălin Toma.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 27.119.914 lei (5,4 milioane de euro), iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț. Data de deschidere a ofertelor este 28 martie 2022, iar durata contractului va fi de 4 de luni pentru serviciile de proiectare, plus alte 36 de luni pentru asistența tehnică pe toată perioada execuției proiectului.

Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi (775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori), va avea bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus (588 milioane de euro). „Construcţia noului Spital Judeţean de Urgenţă este un proiect de anvergură, respectă toţi paşii şi toate criteriile de eligibilitate din Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare. Este gândit modular, tocmai pentru a nu mai fi bloc turn, în aşa fel încât să existe o disponibilitate şi o anvergură a tot ceea ce înseamnă servicii medicale de calitate. Avem şi heliportul prevăzut şi, de ce nu, un spaţiu universitar. Acest spital judeţean este gândit pentru o proiecţie de cel puţin 30-40 de ani, astfel încât şi atunci să fie la standarde foarte bune de calitate”, a mai declarat președintele Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?