Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO şi GALERIE FOTO: Rămas bun, Ionuț Popescu… Fiul fostului director al Enet a fost înmormântat


Ionuț Popescu, focșăneanul decedat în urma incendiului din clubul Colectiv, a fost condus ieri pe ultimul drum. Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Râmnicu Sărat, acolo unde s-a oficiat slujba religioasă, a devenit neîncăpătoare pentru sutele de persoane, care au venit să-și ia rămas bun de la Ionuț, a cărui viață s-a terminat la doar 32 de ani. Slujba a fost oficiată de un sobor de 10 preoți din Râmnicu Sărat și Focșani. După slujbă, cortegiul funerar a plecat către cimitirul din oraș, acolo unde Ionuț își va dormi somnul de veci alături de bunica sa. La înmormântare au participat și primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, șeful Companiei de Utilități Publice, Gheorghe Vasilescu, actualul șef al ENET, Manole Merchea și directorul adjunct al ENET, Mariean Vișan, profesorul Dănuț Popoiu, fostul diriginte al lui Ionuț, dar și campionul olimpic la tir, Alin Moldoveanu, fost coleg de clasă cu Ionuț. De asemenea, pe Ionuț l-au condus pe ultimul drum și o parte din membrii formației Vița de Vie.

    Ionuț Popescu, fiul fostului director al Enet, Valter Popescu și al medicului Anișoara Popescu, care și-a pierdut viața în urma cumplitei tragedii din clubul Colectiv din data de 30 octombrie a.c., a fost înmormântat ieri. De toate cele necesare înmormântării s-au ocupat reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, doar pomana rămânând în grija familiei.
    Sicriul cu trupul neînsuflețit a ajuns la Râmnicu Sărat, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, ieri, cu puțin timp înainte de slujba care a început în jurul orei 11.30. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de 10 preoți din Focșani și Râmnicu Sărat, iar lăcașul de cult a devenit neîncăpător pentru sutele de persoane care au venit să-și ia rămas bun de la Ionuț. Pe lângă familie, rude, prieteni și apropiați, oamenii din Râmnicu Sărat, care au auzit de drama familiei și au aflat că Ionuț va fi înmormântat aici, au venit și ei să vadă, impresionați fiind de nenorocirea  care s-a abătut asupra atâtor familii în urma incendiului de la Colectiv.
    După slujbă, în jurul orei 12.30, cortegiul funerar a plecat către cimitirul din Râmnicu Sărat, acolo unde Ionuț își va dormi somnul de veci alături de bunica sa. Rudele, prietenii și apropiații i-au adus lui Ionuț zeci de coroane și buchete de flori. Din păcate, el nu a mai putut vedea cât de iubit și apreciat a fost și cât de multă lume a afectat prin plecarea lui, mult prea devreme. Prietenii cred că lui Ionuț i-a fost prea dor de Monica, iubita lui, care s-a prăpădit și ea în același incendiu.

La funeralii a participat și primarul Decebal Bacinschi

    La înmormântare a participat și primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, care a ajuns la biserică, la scurt timp după începerea slujbei pentru a aduce o coroană și a transmite condoleanțe familiei îndoliate. „Am venit să aduc o coroană din respect pentru familia Popescu, din respect pentru ceea ce s-a întâmplat. Este o mare jale, Dumnezeu să-l ierte și condoleanțe familiei”, a declarat Decebal Bacinschi.
    Nu au lipsit nici profesorul Dănuț Popoiu, fostul diriginte al lui Ionuț, actualul director al ENET, Manole Merchea și adjunctul său, Mariean Vișan, directorul CUP Focșani, Gheorghe Vasilescu, dar și foști colegi de școală ai lui Ionuț, printre ei și campionul olimpic la tir, Alin Moldoveanu. Pe ultimul drum l-au condus pe Ionuț și o parte din membrii formației Vița de Vie, pritre ei și Adrian Ciuplea, care, la aflarea veștii că Ionuț a murit, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant. „Dragul meu prieten Ionuț Popescu nu se mai află printre noi. M-am trezit dimineață cu vestea asta și după  12 ore încă nu pot să mă adun… gânduri, emoții, amintiri, sms-uri, mailuri, poze pe instagram… toate mă răscolesc teribil. Mă gândesc doar la cât de mișto era ca om. Cât de mult iubea Muzica și actele artistice autentice. Mă gândesc la ajutorul necondiționat pe care l-a oferit întotdeauna cu atâta ușurință atât mie cât și altor artiști, indiferent că era vorba de muncă sau sfaturi și discuții de orice fel, ca între prieteni. Mă gândesc la toate chestiile frumoase pe care le-am făcut împreună cu Ionuț, și câte și mai câte aveam în plan să facem”, a scris printre altele basistul formației Vița de Vie.

Ionuț s-a stins sâmbătă

    Ionuț nu a murit imediat după incendiu, așa cum s-a întâmplat cu iubita lui Monica Tănăsoiu, ci la 8 zile de la tragedie. În dimineața zilei de sâmbătă, Ionuț a pierdut lupta pentru viață, la Spitalul de Arși din capitală, în timpul unei intervenții chirurgicale. A intrat în stop cardio-respirator și deși a fost resuscitat, nu a mai putut fi readus la viață.
    Ionuț a fost cea de-a 33-a persoană decedată în tragedia din Colectiv, iar de sâmbătă și până ieri, numărul sufletelor care s-au înălțat la cer a ajuns la 48. Ieri, o altă victimă a incendiului din Colectiv a murit la un spital din Marea Britanie, acolo unde fusese transferată. 

Dumnezeu să-i odihnească pe toți cei care și-au pierdut viața în Clubul Colectiv.
 

  



2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?