Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Biblioteca Județeană lansează Programul: LECTURA NE UNEȘTE!

Începând din acest an, data de 15 februarie marchează în calendarul cultural românesc, Ziua Națională a Lecturii, adoptată prin Legea nr. 21 din 14 ianuarie 2022. Alături de numeroase instituții din țară și nu numai, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează o serie de evenimente culturale care vor debuta marți, 15 februarie, ora 11.00, sub titlul „LECTURA NE UNEȘTE!”, în prezența unor distinse personalități oficiale.

Astfel, se vor desfășura numeroase ateliere de lectură la sediile bibliotecii, dar și în școli și grădinițe din Focșani sau din județ, vor fi donate cărți și minicolecții tematice unor instituții de cultură sau de asistență pentru copii sau vârstnici. Vor fi surprize și lecturi de excepție! În cadrul evenimentului este inclus proiectul Vrânceni din Diaspora, împreună de Ziua Lecturii”, care include mesaje și lecturi dedicate acestui prilej, ale unor vrânceni care s-au alăturat proiectului nostru din: America, Emiratele Arabe, Canada, Anglia, Italia, Belgia, Spania, Germania ș.a.

De asemenea, s-au alăturat demersului nostru personalități culturale, literare, profesionale, bibliotecari, utilizatori de toate vârstele, din întreaga țară, care vor participa la un maraton de lectură on-line, difuzat pe durata întregii săptămâni! Mulțumindu-vă tuturor, vă asigurăm că biblioteca sărbătorește lectura zilnic și vă așteaptă să-i fiți totdeauna aproape, pentru a ne bucura, împreună, de lectura cea de toate zilele!

Comunicat de presă

NOTĂ:

LEGEA nr. 21 din 14 ianuarie 2022 privind instituirea zilei de 15 februarie ca Ziua Naţională a Lecturii:

Art. 1 Se instituie ziua de 15 februarie ca Ziua Naţională a Lecturii.

Art. 2 Cu prilejul Zilei Naţionale a Lecturii se pot organiza activităţi culturale, sociale şi educaţionale prin care se evidenţiază importanţa lecturii, în special în formarea copiilor şi tinerilor.

Această dată marchează ziua naşterii lui Titu Maiorescu (15 februarie 1840) avocat, critic literar, membru fondator al Academiei Române, cel care a girat literar și estetic perioada marilor clasici români şi a lui Spiru Haret (15 februarie 1851), renumit pentru organizarea învățământului modern românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?