Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO! IPJ Vrancea: Nerespectarea pauzei de odihnă conduce la indisponibilizarea autovehiculului

 

ACȚIUNI PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂȚII TRANSPORTURILOR RUTIERE DE MĂRFURI ŞI PERSOANE.

Ieri, 20 ianuarie a.c., în baza unui plan de acțiune elaborat de Direcția Rutieră la nivel național, polițiștii din cadrul formațiunilor rutiere din Vrancea au desfășurat o acțiune în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru verificarea legalității transportului rutier de mărfuri și persoane și prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, au fost verificate 214 autovehicule fiind aplicate 114 sancțiuni la OUG 195/2002, dintre care 13 pentru nereguli privind transportul de mărfuri și 39 pentru nerespectarea regimului legal al vitezei.

Totodată, polițiștii au acționat și pentru verificarea respectării prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în ceea ce privește transportul de persoane, atât de către conducătorii de vehicule cât și de către pasageri.

Recomandăm participanților la trafic să respecte timpii de odihnă pentru a preveni implicarea în accidente rutiere. Facem precizarea că nerespectarea pauzei de odihnă conduce la indisponibilizarea autovehiculului.

Purtați centura de siguranță și nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți!

Nu consumați alcool înainte de a porni la drum!

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în rândul participanților la trafic.

Comunicat de presă IPJ Vrancea, 21 ianuarie 2022

Sursa foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?