Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cetățean irakian, cu permis de ședere expirat, depistat de polițiștii vrânceni și obligat să părăsească România în termen de 3 zile

Poliţiştii de imigrări din Vrancea au depistat un bărbat, din Irak, care nu a părăsit țara noastră la expirarea perioadei de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României prin care este obligat să părăsească țara în cel mult 3 zile și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 lei. 

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au desfășurat, la data de 5 ianuarie a.c., o acțiune în cooperare cu Poliția Panciu, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat cu ședere ilegală un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Irak.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cetățeanul irakian a intrat legal în România, în baza unui document eliberat de un stat al Uniunii Europene, însă, la expirarea dreptului de ședere, nu a părăsit teritoriul țării.

 

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia o comunicare de părăsire a teritoriului  României, prin care este obligat să părăsească țara noastră în termen de 3 zile. Totodată,   a fost sancționat contravenționat cu amendă în valoare de 600 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

 

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la telefon 0237/207307 sau 0237/207304 şi email vn.igi@mai.gov.ro sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

 

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?