Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Agent de pază din Focșani lăsat liber de instanță, deși a fost propus la arestare pentru moartea unui om

Misterul morţii unui bărbat de 41 de ani, din comuna Ţifeşti, care în luna august a anului 2018 a fost găsit inconştient pe o stradă din cartierul Sud al municipiului Focșani, a fost elucidat. Moartea acestuia nu a fost accidentală, ci a survenit ca urmare a leziunilor suferite în timpul unei bătăi primite de la un bărbat, agent de pază. În dosar s-au făcut cercetări peste cercetări şi expertize peste expertize. O ultimă astfel de concluzie legată de cauza decesului victimei a venit de la Comisia Superioară de Medicină Legală de la Bucureşti din care a rezultat că în acest caz a fost vorba de „lovituri active”. Cu alte cuvinte, victima a fost bătută până la moarte.

De la început, suspiciunile au planat asupra a patru bărbaţi care au susţinut sus şi tare că ei nu au nici o legătură cu decesul victimei. Între timp, doi dintre ei, cercetaţi pentru mărturie mincinoasă şi-ar fi retras declaraţiile, astfel că au mai rămas doar două persoane suspecte în acest caz.

Un agent de pază este cercetat pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar cea de a doua persoană pentru mărturie mincinoasă. Întrucât toate expertizele au arătat că victima nu a murit de moarte bună, procurorii au cerut arestarea preventivă a celor doi bărbaţi, având în vedere gravitatea faptei. Cu toate acestea, instanţa nu a considerat că se impune o astfel de măsură, astfel că propunerea de arestare a fost respinsă ca nefondată. Unul din cei doi bărbaţi propuşi la arestare a fost pus sub control judiciar.

„(…) respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor T (…) E (…) şi B (…)A (…) N (…), formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul T (…) E (…), cercetat pentru infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (…)pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 23.02.2021, până la 23.04.2021. (…) pe durata măsurii preventive a controlului judiciar inculpatul T (…) E (…) trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organele de urmărire penală ori la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organele de urmărire penală ori judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, după caz, cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; – să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor de urmărire penală ori a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz; – să nu se apropie de inculpaţii (…) şi de martora (…) şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nicio cale. (…). Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței.

Conform anchetei, victima ar fi fost lovită cu pumnii şi posibil şi cu un baston telescopic. Expertizele arată că a fost vorba despre o lovire cu proiectare, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, victima a fost lovită în faţă, s-a dezechilibrat, a căzut pe spate şi a suferit diferite fracturi.

Reamintim că în luna august a anului 2018, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Ţifeşti a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean, cu diagnosticul „policontuzionat în condiții neprecizate, comă Scor Glasgow 3 puncte, traumatism cranio-cerebral nivel I, traumatism toraco-abdominal”. Bărbatul a fost internat iniţial la Terapie Intensivă, apoi a fost trimis la Iaşi, aici survenind ddecesul câteva zile mai târziu.

Conform celor relatate la momentul respectiv de fratele victimei, bărbatul ar fi fost băut şi ar fi speriat-o pe vânzătoarea unui magazin. Aceasta a apăsat butonul de panică, iar la faţa locului au venit agenții de pază cu care unitatea avea contract. Atunci, bărbatul ar fi fost lovit de aceştia, iar leziunile suferite au fost destul de grave şi au dus într-un final la deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?