Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Handbal, Liga Națională – Gazdele au nevoie de victorie!

  • CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara vineri, 10 decembrie, ora 18:30

  • Accesul publicului în Sala Polivalentă va fi permis în limita a 50 la sută din locuri și cu respectarea normelor anticovid

Handbaliștii focșăneni revin în campionatul Ligii Naționale după excepționala performanță de a se califica în turul al patrulea al Cupei Europene EHF. Astăzi, 10 decembrie, vor juca în Sala Polivalentă cu Politehnica Timișoara, de la ora 18:30. Cu partida de astă seară, CSM 2007 încheie o săptămână grea, foarte obositoare, cu o revenire întârziată din Islanda unde a jucat sâmbătă, 4 decembrie, cu Haukar. Întâlnirea cu timișorenii are loc în circumstanțe speciale, însă ritmul de desfășurare a campionatului obligă echipele la un consum de energie pe care cei care știu să-l gestioneze pot avea câștig de cauză. Într-o asemenea situație pot fi handbaliștii pregătiți de Dalibor Cutura și Marko Isakovic.

Au dovedit-o în turneele cu mai multe meciuri din trecuta ediție de campionat, au confirmat-o și în turul recent încheiat. Oricum, vor avea nevoie de tot ce pot da mai bun pentru a-și adăuga încă trei puncte celor 25 adunate după 13 etape și a rămâne în grupul echipelor ce aspiră la cupele europene și pentru ediția 2022-2023. Politehnica Timișoara nu a făcut până acum cel mai bun campionat al său, însă continuă să fie adversar redutabil pentru oricare dintre echipele din Liga Națională. Are în lot jucători de certă valoare, unii de lot național și va veni la Focșani să plece cu unul sau trei puncte. Antrenorul principal al timișorenilor, Attila Horvath, a și făcut publică o asemenea intenție într-o declarație dată la 8 decembrie pentru site-ul http://www.scmtimisoara.ro: ”Am urmărit cel mai recent meci jucat de focșăneni în cupele europene. Au moral bun după ce au eliminat o formație din Islanda. CSM Focșani posedă jucători experimentați, care evoluează de doi ani împreună. Este o echipă solidă, cu unii handbaliști de echipă națională. Va fi un meci complicat, dar mergem acolo să ne jucăm toate șansele noastre și să încercăm revanșa după înfrângerea din tur”.

În aceeași zi, Dalibor Cutura, Marko Isakovic și Viorel Ciubotaru mi-au spus că locul pe care Politehnica Timișoara îl ocupă nu spune adevărul despre forța de joc a echipei și că vor pregăti meciul pentru a câștiga! Cu respect față de adversar, dar și cu măsurile de precauție pentru a evita repetarea accidentului din meciul cu CSM Alexandria. Partida din această seară va fi arbitrată de Ciprian Popa, din Galați și Ionuț Velișca, din Buză iar observator va fi Nicolae Popa, din Argeș.

Accesul publicului, permis cu respectarea celor mai recente norme anticovid!

La întâlnirea din CSM Focșani 2007 și Politehnica Timișoara vor putea asista spectatori în limita a 600 de locuri, ”până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție”. Participarea va fi permisă ”doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore”, așa cum se prevede în Hotărârea de Guvern 112 din 07.12.2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?