Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Teroare la Corbița: un localnic a incendiat o mașină și un fânar din apropierea unei biserici

Închisoare cu executare pentru un bărbat de 45 de ani din Corbița, care a fost găsit vinovat pentru incendierea unei mașini și a unui fânar care aparțineau unor localnici din comună, dar și pentru lovirea unui vecin. Condamnarea acestuia este definitivă, însă luna trecută bărbatul a încercat să convingă din nou instanța că nu merită cu adevărat să execute cei 4 ani și 3 luni pentru distrugere și lovire, în condițiile în care încă de la început și-a recunoscut faptele. Vrânceanul a fost obligat totodată să achite și despăgubiri – 5.500 euro daune materiale către o parte civilă și 30.000 lei daune materiale către o a doua parte civilă, iar pentru a se asigura că sumele vor fi plătite, instanța a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor inculpatului, până la concurența sumei de 60.000 lei. Ultima soluție definitivă în cazul bărbatului a fost pronunțată în noiembrie, când instanța a respins „ca inadmisibilă contestația în anulare formulată de condamnatul (…)”. Aceasta înseamnă că vrânceanul rămâne în penitenciar, în condițiile în care de la început acesta fusese trimis în judecată în stare de arest.

Infracțiunile pentru care vrânceanul are de reflectat din spatele gratiilor au fost comise pe parcursul a trei zile, în noiembrie și decembrie 2019. Una dintre fapte a fost comisă chiar de Ziua Națională, când condamnatul și-a lovit un vecin cu un băț în zona brațului stâng și cu palma în zona urechii stângi, în urma unui conflict legat de pășunat. De aici, supărat că vecinul său i-a făcut plângere, bărbatul a decis să se răzbune, iar în noaptea de 11 decembrie, fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a „înarmat” cu un bidon de plastic cu benzină, pe care a turnat-o spre interiorul motorului și pe roata dreapta față, după care i-a dat foc cu o brichetă. Mașina a ars în proporție de circa 70%, în timpul anchetei reținându-se și că focul s-ar fi putut extinde cu ușurință la magazia de lemne a persoanei vătămate, dar și la locuința unde dormeau membrii familiei, cea mai expusă fiind bucătăria în care dormea soacra persoanei vătămate, în vârstă de 89 ani.

În plus, la aceste două fapte s-a adăugat o a treia, comisă în noaptea de 20 noiembrie, când același inculpat incendiase fânarul unui alt vecin, tot pe fondul consumului de alcool, deranjat fiind că acesta fusese martor într-o cauză pentru care el a fost arestat și a executat o pedeapsă privativă de libertate. Din ce se arăta în rechizitoriu, vrânceanul a luat cu el un bidon de benzină pe care a turnat-o pe baloții de lucernă, precum și pe gardul din scândură, după care le-a dat foc cu o brichetă. Urmarea a fost că fânarul cu baloții de lucernă au ars în întregime, iar animalele, 6 vaci, 1 vițel și 3 porci, au scăpat datorită intervenției persoanei vătămate care a reușit să le scoată din adăpost. În timpul anchetei s-a stabilit că a existat pericolul public, în condițiile în care focul s-ar fi putut extinde cu ușurință la locuința persoanei vătămate unde dormeau membrii familiei, situată la circa 15 metri, dar și la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, care are exteriorul din lemn, situată la circa 10 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?