Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Președintele CJ, Cătălin Toma: A fost virată prima tranșă din PNRR; autostrada A 7 și noul spital județean, prioritare pentru Vrancea

Guvernul României a anunțat că astăzi (joi – n.r.) a fost virată prima tranșă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)! 1,851 miliarde de euro din prefinanțarea totală de 3,793 miliarde de euro (valoarea contribuției financiare pe anul 2021) au fost virați astăzi (joi – n.r.), iar până la finalul anului, țara noastră va primi și prefinanțarea din componenta de împrumut, în cuantum de 1,942 miliarde de euro.

Vrancea așteaptă continuarea implementării rapide a reformelor care țin de infrastructură, principalul proiect fiind realizarea autostrăzii A 7 Moldova. Tronsonul Ploiești – Buzău este aproape de faza de proiectare și execuție efectivă, urmând ca și tronsonul Buzău – Focșani să urmeze același parcurs în primul semestru al anului viitor. Evident, ne dorim ca noul spital județean din Focșani să fie finanțat prin PNRR, deoarece Vrancea și județele limitrofe au nevoie de o unitate spitalicească modernă!

În total, România va beneficia de o finanțare în sumă de 29,2 miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență pentru finanțarea reformelor și investițiilor incluse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Sursa text și foto: Facebook/Catalin Toma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?