Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Dispută în Consiliul Județean între PSD și PNL privind transferul unui imobil pentru cabinete medicale

Proiectul de hotărâre privind transmiterea unui imobil din domeniul public al UAT Județul Vrancea în domeniul public al UAT Măicănești nu a fost aprobat joi de plenul Consiliului Județean Vrancea. Consilierii județeni PSD, cei care s-au abținut de la vot, au motivat că nu este cunoscută cu exactitate destinația imobilului în cauză. „Nu avem de unde să știm că destinația acestui imobil va fi pentru cabinete medicale pentru medicii de familie, așa cum se prezintă în referat, sau va avea o altă destinație. Pentru aceste motive, grupul consilierilor PSD se va abține de la vot“, a precizat consilierul județean Constantin Guguianu.

În replică, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma a afirmat că este cunoscută destinația și anume imobilul în cauză ar urma să găzduiască câteva cabinete medicale la nivel local. Ulterior, disputa din Consiliul Județean referitoare la acest imobil s-a mutat pe facebook. După ședință, președintele Cătălin Toma a postat pe pagina sa un mesaj în care susține că aleșii județeni PSD se opun înființării unor cabinete medicale la Măicănești. „Sănătatea este un capitol neglijat în România din neștiință sau neputință. Mi se pare mult mai grav când este neglijată din cauza intereselor politice mărunte și meschine. Măicăneștiul este la 40 de kilometri de Focșani, la granița cu județul Brăila și până acum a fost într-o înțepenire totală. Noul primar și-a dorit ca cetățenii care nu au plecat spre alte zări să beneficieze de servicii medicale la un nivel apropiat de anii în care suntem. Pentru a atrage medici în zone aflate la distanță de marile orașe trebuie să le pui la dispoziție un minim necesar pentru a-și face meseria. Imobilul deținut de Consiliul Județean a fost identificat ca fiind un spațiu ideal pentru cabinetele medicilor de familie, un spațiu care se pretează la noile măsuri ce trebuie luate din cauza pandemiei. Destinația lui a fost relevată atât în referatul direcției de specialitate a Consiliului Județean, cât și în documentația trimisă de UAT Măicănești, documentație pusă la dispoziția tuturor consilierilor. Să duci lupta politică în zona sănătății, fără absolut nicio motivare plauzibilă, mi se pare jenant și fără nicio scuză în fața vrâncenilor, indiferent de preferințele politice. Viața și sănătatea nu au culoare, domnilor consilieri PSD“, a scris Cătălin Toma pe pagina sa de facebook.

Reacția consilierilor social democrați nu a întârziat, precizările acestora fiind postate pe pagina de facebook a PSD Vrancea.

Sănătatea este un capitol neglijat în România din neștiință sau neputință.

Păi da, domnule Cătălin Toma, așa este. Având în vedere faptul că dumneavoastră sunteți profesor, înțelegem foarte clar de ce ați folosit timpul prezent al verbului ”a fi”. Noi am mai fi adăugat și rea credință. Pentru că ACUM este sănătatea neglijată, de către dumneavoastră, guvernul dumneavoastră și colegii de partid. Despre neștiință sau neputință să ne spuneți dumneavoastră care ar putea fi motivele situației dezastruoase în care ați adus sistemul sanitar din România în doar 2 ani de guvernare liberală? Zero implicare în ceea ce privesc investițiile în sănătate, personal medical plătit când are ministrul chef sau bani, achiziții mai mult decât dubioase pentru materiale sanitare în vedere prevenirii și combaterii pandemiei de COVID, angajarea tuturor rudelor și prietenilor în posturile vacante sau inventarea unor posturi cu dedicație pentru aceștia, gestionarea dezastruoasă a pandemiei, cam astea sunt motivele pentru care, chiar dumneavoastră, spuneți că sănătatea este neglijată. Noi am construit spitale, nu le-am închis, am crescut salariile medicilor, nu le-am tăiat gărzile și suplimentele pentru COVID. Ne acuzați pe Facebook pentru că în ședință sunteți cam grăbit și nici nu vreți să ne răspundeți la întrebări, dar să mai și explicați. Ne acuzați că nu am votat transmiterea unui imobil din proprietatea Consiliului Județean Vrancea în cea a UAT Măicănești pentru a avea destinația de… Să ne spuneți dumneavoastră sau colegul de partid, primar al UAT Măicănești, de ce nu apare în niciuna din hotărâri destinația clară a acestui imobil. Poate nu asta era intenția și v-am stricat jocurile? Poate ar fi bine să gândiți și să vă exprimați mai transparent. Poate era bine să vină și domnul primar în ședința Consiliului Județean să își expună argumentele în sprijinul solicitării“, se arată în replica social democraților vrânceni.

Pe pagina PSD Vrancea au fost postate și copii de pe cele 2 hotărâri referitoare la destinația posibilă pe care ar putea-o avea imobilul de la Măicănești. „Pentru o bună informare, noi vă atașăm cele 2 hotărâri și poate ne arătați dumneavoastră unde scrie destinația acelui imobil. De asemenea, vă prezentăm și extras din referatul de preluare a imobilului în domeniul public al județului, în data de 31.05.2021 prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 105/31.05.2021, referat care arăta că DGASPC Vrancea poate și vrea să renoveze prin fonduri europene acest imobil. «Din verificările efectuate, a rezultat faptul că imobil clădire cu etaj D+P+1, suprafață construită la sol de 98 mp, cu teren aferent de 1.995 mp nu se află în domeniul public al comunei Măicănești, județul Vrancea și nici nu este intabulat în cartea funciară, motiv pentru care este necesară declararea acestuia ca fiind bun de uz și de interes public județean și includerea acestuia în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Județului Vrancea, în vederea atestării, conform procedurii instituită de prevederile legale. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea continuă să dezvolte permanent noi programe de dezvoltare privind servicii de îngrijire și asistență socială finanțate atât prin programe naționale cât și prin fonduri europene, accesând linii de finanțare în vederea oferirii serviciilor de cazare, masă, cazarmament, a serviciilor de tip vocațional, terapii de recuperare, asistență medicală primară cât și servicii de integrare socio-profesională». Așa că, după cum se vede, scopul acestei clădiri era cu totul altul. Acum noi vrem să ”ajutăm” doar primarul UAT Măicănești să bifeze și el o realizare și păgubim copiii din DGASPC Vrancea de posibilitatea de a beneficia de un spațiu renovat și adaptat nevoilor lor“, se arată în replica social-democraților.

Demersuri pentru continuarea unor investiții în infrastructură

Pe de altă parte, plenul Consiliului Județean, reunit în ședință ordinară, a aprobat joi înscrierea sub aspect valoric și cantitativ în evidențele contabile ale bugetului UAT Județul Vrancea, a aproximativ o mie de metri cubi masă lemnoasă aferentă provenită din copaci tăiați din zona limitrofă a drumului județean 241A, limită județ Galați – Feldioara – Corbița – limită județ Bacău și a drumului județean 241, Tănăsoaia – Boghești – Podu Turcului, în vederea valorificării.

Aleșii județeni au mai aprobat declararea imobilelor pod beton armat pe DJ 115 km 37+156 peste pârâul Lărguța sat Gura Văii, Comuna Câmpuri și pod din beton armat peste pârâul Alba la Răcoasa pe DJ 205 K, km 0+588, ca fiind bunuri de uz și de interes public județean și includerea acestora în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Județului Vrancea, în vederea atestării.

Totodată, a fost actualizat devizul general şi indicatorii tehnico-economici pentru lucrări de refacere a unor sectoare de drumuri județene și poduri afectate de fenomene hidro-meteorologice periculoase pe durata a 36 de luni calendaristice – ,,Refacere DJ 241F, sat Tabucești, comuna Boghești”.

Tot în ședința de joi, plenul Consiliului Județean Vrancea a mai aprobat proiectele de hotărâre privind documentația la faza Notă conceptuală și Temă de proiectare pentru obiectivele de investiții: „Reabilitare pod din beton armat pe DJ 205L, peste pârâul Dragomira, comuna Soveja”; „Reabilitare pod din beton armat pe DJ 205H, peste pârâul Valea Boului, comuna Păunești”. Consiliul Județean a mai aprobat execuția bugetară la data de 30.09.2021, dar și documentația de atribuire a Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate în aria teritorială de competență a UAT Județul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?