Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Primăria Focșani scoate la licitație lucrări de două milioane euro pentru străzi


Primăria Focșani va scoate la licitație, în zilele următoare, mai multe lucrări de reabilitare a străzilor din municipiu. Investițiile noi urmează să fie realizate pe străzile din zona fostei Autogări, în zona Sud dar și în centrul Focșaniului. Proiectele prevăd lucrări pe străzile Căpitan Stoenescu, Popa Șapcă, Magheru, Dornișoarei, Fundătura Dornișoarei, Teiului, Ion Basgan, Revoluției, Aleea Sudului, Aleea Parc, căpitan Crețu Florin dar și la pasajul de lângă Cinematograful Balada. În paralel, continuă lucrările la străzile Unirea Principatelor, Cotești ce trebuie finalizate în această vară. Documentația tehnică pentru noile proiecte de investiții ale municipalității focșănene este aproape finalizată iar pasul următor este publicarea licitațiilor în Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). Valoarea totală a investițiilor pe aceste străzi depășește două milioane de euro. Lucrările ar urma să înceapă după finalizarea procedurilor de achiziție publică, estimate la circa 90 de zile. „Sperăm ca lucrările la aceste proiecte de investiții în infrastructura rutieră să fie demarate în perioada august-septembrie, după finalizarea procedurilor de achiziție publică”, ne-a spus primarul Cristi Misăilă. Edilul a adăugat că demararea investițiilor a fost blocată de întârzierea în adoptarea bugetului local, care depinde de bugetul național. Ori, în acest an, bugetul municipiului a fost adoptat abia la sfârșitul lunii martie, o întârziere de două luni față de anii anteriori. Iar fără un buget aprobat nu poate fi începută nicio investiție în municipiu.
    Un alt pachet de lucrări pe străzile din municipiu este în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru obținerea finanțării prin PNDL. Este vorba de reabilitarea străzilor Gloriei, Caragiale, Traian Ionescu, Moș Ion Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, ALbinei, Cărăbuș, Jiliștei, 13 Decembrie, Putnei, Diviziei, 1 Mai, Podgoriei, I. Creangă, Aleea Școlii, Aleea Florilor, Cartier CFR, Racoviță, Tătulescu, N. Titulescu, Timotei Cipariu, Arh. I. Mincu, Muncitori, Miron Costin, Mărăști, Duiliu Zamfirescu. Municipalitatea are prevăzute fondurile pentru realizarea lucrărilor pe aceste străzi și speră ca investiția să fie finalizată prin acest program național iar banii să fie utilizați pentru alte investiții din Focșani.
   
În iunie începe plombarea străzilor din municipiu

    Primarul Cristi Misăilă vrea ca din acest an să modifice procedura pentru repararea străzilor din municipiu. Până acum aceste lucrări erau scoase la licitație în fiecare primăvară, după aprobarea bugetului municipiului. Anul acesta, din cauza întârzierilor la aprobarea bugetului, lucrările de plombare au termen de finalizare a licitație la sfârșitul lunii mai. Aceasta înseamnă că abia din luna iunie se vor putea derula lucrările de plombare a gropilor ce au apărut după iarna trecută. „Vreau să schimbăm această procedură pentru a nu mai apărea probleme ca în acest an. După rectificarea bugetară vom aloca fonduri și vom încheia un contract cadru pe o perioadă de trei ani pentru aceste lucrări. Astfel, în următorii ani se va putea interveni și se vor face lucrările de reparații, de plombare a străzilor imediat cum vor permite condițiile meteo”, a explicat primarul Cristi Misăilă. Lucrările de plombare a străzilor sunt finanțate prin bugetul Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice care a prevăzut circa 800 mii lei pentru această investiție. De asemenea, DDSP va finanța și lucrările de marcaje rutiere.
    O serie de investiții vor fi realizate la DDSP pentru achiziția de utilaje necesare pentru curățarea străzilor și intervențiile la deszpăzire. Astfel, în lunile următoare vor fi achiziționate două automăturătoare stradale, autoutilitare, un bazin pentru apă, o autocisternă. Până la sfârșitul lunii august vor fi cumpărate un topitor de zăpadă, un autogreder, un echipament de vidanjare, un vibrocompactor.

27 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?