Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Scandal monstru în Mărășești. Scandalagiul s-a împăcat cu toată lumea, dar trebuie să plătească parbrizul unei… mașini de poliție

Un bărbat de 36 de ani din Mărășești a scăpat ieftin după mai multe fapte antisociale pe care le-a comis în mod repetat în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020, după ce părțile vătămate și-au retras plângerile. Acuzat de distrugere, amenințare, violare de domiciliu, încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție în formă continuată, tulburarea ordinii și liniștii publice și furt calificat, bărbatul a fost condamnat definitiv cu suspendare doar pentru că o instituție a statului a mers mai departe cu acuzațiile. 

Concret, în urmă cu doi ani, bărbatul provocase scandal și aruncase cu intenție o piatră în autospeciala de poliție parcată în fața Poliției orașului Mărășești și i-a spart parbrizul, provocând un prejudiciu de 1.196,41 lei, sumă pe care de altfel inculpatul trebuie să o achite. În rest, dat fiind că celelalte fapte le comisese în dauna rudelor, acestea l-au iertat pentru că îl știau de om bun, dar iute la mânie la băutură. Aceasta în condițiile în care printre părțile vătămate se află inclusiv fosta soție, fostul socru și fostul cumnat. În ceea ce privește acuzația de tulburarea ordinii și linștii publice, în rechizitoriu s-a reținut că acesta nu doar că s-a opus luării măsurilor de către oamenii legii sosiți să aplaneze unul dintre conflicte, ba chiar a provocat scandal pe stradă, afirmând că după ce va veni de la psihiatrie vă sparge toate mașinile de poliție.

(…) încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul (…) a infracţiunilor de distrugere în formă continuată, amenințare în forma continuată, violare de domiciliu în formă continuată, ca urmare a retragerii plângerii prealabile. (…) încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul (…) a infracţiunii de furt calificat, ca urmare a împăcării. (…) condamnă pe inculpatul (…): la o pedeapsă de 3 luni închisoare distrugere (parte vătămată I.P.J. Vrancea); la o pedeapsă de 5 luni închisoare pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție în formă continuată (6 acte materiale); la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. (…) dispune aplicarea pedepsei mai grele de 5 luni închisoare care va fi sporită cu o treime din totalul celorlalte două pedepse, urmând să execute în total o pedeapsă de 7 luni închisoare. 

(…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei cu închisoarea, pe durata termenului de încercare de 2 ani. (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va executa obligaţia să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală. (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Primăria Mărăşeşti sau Consiliul Local Mărăşeşti (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune). Supravegherea executării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse inculpatului se va realiza de către Serviciul de Probaţiune Vrancea. 

(…) constată că a încetat de drept măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul (…). (…) deduce din durata pedepsei închisorii pronunţate, perioada în care inculpatul a fost supus măsurilor preventive privative de libertate a reţinerii şi a arestului preventiv, respectiv de la data de 06.11.2020 la zi. Dispune punere de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă. (…) admite acţiunea civilă formulată de partea civilă IPJ Vrancea şi, pe cale de consecinţă, obligă pe inculpatul (…) la plata către partea civilă IPJ Vrancea, a sumei de 1.196, 41 lei, cu titlu de prejudiciu material suferit de aceasta, se arăta în hotărârea rămasă definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?