Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Handbal, Liga Națională – În Polivalentă vine cea mai bună echipă din România!

 

  • CSM Focșani 2007 – Dinamo București sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 18:30

În Sala Polivalentă va veni, mâine seară, Dinamo București, pentru jocul cu CSM Focșani 2007 din etapa a șasea a campionatului Ligii Naționale de handbal masculin. Partida, care va începe la ora 18:30, va opune formației focșănene, care a avut un început de campionat de excepție, cea mai bună grupare din handbalul românesc din ultimii ani. Echipa care domină cu autoritate Liga I și în acest an competițional, cu șase victorii din șase posibile, și care evoluează în grupele Ligii Campionilor. Înainte de orice alte comentarii, este de spus că se vor afla față în față două echipe care fac spectacol handbalistic de foarte bună calitate. De o parte este Dinamo, cu mare densitate de valori individuale de vârf, de cealaltă parte, CSM 2007 care constituie un grup omogen, în care valorile individuale sunt subsumate echipei, cu mare putere de luptă și cu o apărare cum nu sunt multe în Liga Națională. Este foarte posibil – s-ar putea spune că ar fi logic să se întâmple astfel – ca bucureștenii să câștige, așa cum au făcut de fiecare dată în Sala Polivalentă. Au o forță de atac copleșitoare, au superportari.

Au însă și slăbiciuni în apărare, au momente de relaxare de care focșănenii, cu câțiva jucători foarte buni pe contraatac, dar și cu atacanți productivi în toate zonele ofensivei, pot profita. În jocul din Supercupa României, constănțenii de la Dobrogea Sud au arătat cum pot fi bătuți dinamoviștii, prinși într-un moment mai puțin fast – lung cât o repriză a doua. Este adevărat că peste cinci săptămâni, Dinamo s-a revanșat cu vârf și îndesat, însă realitatea că poate fi întrecută rămâne. Este prea mult spus că echipa Focșaniului poate câștiga meciul de mâine seară, dar poate juca cel mai bun handbal al său. Pentru impresie, pentru formidabila sa galerie, pentru susținătorii care îi sunt mereu alături. Chiar și pentru cei care nu îi sunt aproape și care pot vedea cât de bună este echipa de handbal seniori construită în timp cu pasiune, cu mari eforturi, cu atașament pentru ideea de performanță și menținută grație dorinței jucătorilor și conducerii tehnice de a continua un proiect sportiv ajuns la maturitate!

          Accesul spectatorilor în sală va fi permis ca și până acum în limita a 50 la sută din locurile sălii cu respectarea condițiilor impuse de Protocolul sanitar – certificat de vaccinare sau dovada vaccinării sau test negativ, purtarea măștii în tot timpul șederii în sală, păstrarea distanței de un scaun între două persoane. 

          Vor arbitra Ioan Barbu și Gabriel Badiu din Cluj-Napoca, iar observarea va fi asigurată de Ionuț Barbu, din București.

Tot sâmbătă, 9 octombrie, și tot în Sala Polivalentă, dar de la ora 16:00, echipa de Divizia A a CSM Focșani 2007 va întâlni în etapa a 4-a a campionatului pe Politehnica Iași. Focșănenii, care s-au constituit într-un timp foarte scurt într-o formație puternică pentru nivelul Ligii a doua sunt mari favoriți în partida cu ultima clasată în seria A. Partida se va disputa fără spectatori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?