Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Nepoata lui Grindă – angajată, pe un salariu gras, consiliera lui Nicu Tănase la Ministerul Dezvoltării

Și când poate unii credeau că s-a terminat cu angajările pilelor politicienilor vrânceni liberali, realitatea dovedește că orice se poate. Deși nu foarte bine văzut de președintele PNL Florin Cîțu, după ce s-a comportat ca pe stadion la Congresul de luna trecută, secretarul de stat Neculai Tănase, șef pe la PNL Focșani, a făcut „o aroganță” chiar zilele trecute și și-a adus o mână de ajutor în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Nu că am ști sigur, dar cel mai probabil Tănase este cel care a ajuns la concluzia că nu poate duce singur sarcina „secretariatului” din minister, așa că și-a luat pe lângă sine o tânără de familie bună. Familie de-a lui Ștefan. Ion „Grindă” Ștefan.

Cert este că o anume Ioana Ștefan și-a pus pe profilul său de Facebook că e din octombrie „Consilier Secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”. Și, conform chiar site-ului ministerului, consilierii angajați aici câștigă ceva bănuți, desigur albi, pentru zilele negre când cine știe cine va mai guverna țara. Adică un consilier poate câștiga chiar și 12 mii de lei lunar, salariu de bază, plus sporuri. Desigur, trebuie să știi să consiliezi, nu glumă, de banii ăștia.

Într-adevăr, MDLPA îi are ca secretari de stat și pe Adrian-Zsolt Matuz, Daniel George Surdu, Marin Ţole și Claudiu-Vasile Răcuci. Așa că domnișoara prin care curgele sângele Ștefan ar putea să fi fost cooptată de oricare dintre aceștia. Aparent, tânăra absolventă de Relații Economice Internaționale la Academia de Studii Economice din București în prezent studiază un master în Relații Internaționale și Integrare Europeană la Facultatea de Științe Politice – SNSPA, iar printre picături reușește să le dea celor din minister una, alta, în funcție de expertiză și cerințe.

Cea mai mare calitate a tinerei este, cum altfel, faptul că provine din Focșani, din prea-cunoscuta familie Ștefan. Concret, tânăra este fiica Dorinei Ștefan – șefa Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vrancea, și a lui Nicolae Ștefan, angajat la Direcția Antigrindină. Iar acesta din urmă, pentru cei care nu au aflat încă, este chiar verișorul lui Ion Ștefan. Că nu este doar o coincidență de nume între Ioana Ștefan și Dorina&Nicolae Ștefan reiese din declarațiile de avere ale mamei, unde copila, în minorat, apare cu alocație. De altfel, prin 2020, tânăra cu job în minister scria pe Facebook că e deosebit de „proud” de mămica sa, care abia ce fusese unsă de verișorul Ion Ștefan șefă la APIA. Ea e mândră de mami, familia cu siguranță e și ea mândră de o asemenea copilă. Căci cine nu ar fi în aceste vremuri, în care tinerele speranțe obțin cu greu, aproape cu sudoarea frunții, astfel de job-uri la stat.

Tânăra speranță Ioana Ștefan s-a alăturat altor tinere ghidușe din PNL Vrancea, pentru a duce sus, sus de tot valorile liberale, în luna mai 2020. Pe când aflăm că o recomanda nicidecum activitatea de pe Facebook, ci experiența de studentă în București – pe atunci fiind în anul II la Facultatea de Relații Economice Internaționale, din cadrul ASE. Iar de pe Facebook-ul tinerei speranțe aflăm și că, la această facultate, ținuta este totul. Și, firește, Ioana Ștefan a fost testată înainte probabil, stabilindu-se astfel că face parte din „#generațiaaltfel”, unica dorință a acesteia fiind de a contribui „la dezvoltarea unei societăți mai bune”.

Și cum altfel să contribuie decât de la Dezvoltare? Pe atunci, postul de „insta(gramată)” era luat de o altă tânără speranță liberală, în vremurile lui Ion „Grindă” Ștefan. Și poate ar fi fost prea bătător la ochi să își aducă în minister ruda apropiată (glumim, firește). Între timp, Ministerul Dezvoltării s-a eliberat de Grinzi, nu și de domnișoare piloase, astfel că tânăra a reușit să convingă că e bună (și) pentru contribuții prin minister. Ce știe să facă tânăra? Să stea. La poze. Iar în minister cu siguranță în aceste câteva zile și-a adus aportul acumulat în toate țările străine pe care le-a vizitat de când a învățat să pozeze și să posteze pe Facebook.

CV-ul acesteia poate fi de altfel reconstituit ca un puzzle, de pe profilul său de Facebook. Pe noi ne-a convins. Fată strângătoare, a adunat mii de urmăritori care o admiră cast pentru vorbele pline de înțelepciune și sfaturile pe care le oferă cui merită sau dă la schimb experiența necesară. Ca orice fată obișnuită este și pioasă, vizitând fel de fel de obiective turistice, inclusiv catedrale. Și, tot ca orice tânără obișnuită, a trecut pragul dintre 2020 și 2021 în Maldive, iar cei „sweet 22” au prins-o la Kiev. Sau cel puțin așa ar reieși din locațiile în care se etichetează pe Facebook. Unii probabil ar mai tăia din ele. Cert este că prin 2018 consiliera anunța că mai are un pic și termină ce e de terminat la liceu, însă între timp arăta tot pe Facebook că se plimbă des prin București în căutarea unei chemări potrivite. Până la urmă a ales Relațiile. Relații Internaționale, de la ASE. Cu un an în urmă, în 2017, tânăra speranță liberală arăta că știe ce are de făcut ca adolescentă: poze artistice cu vedere la tatuajul de pe picior. Tatuaj suficient de sus pentru a fi zărit „din greșeală” doar în cazul în care poartă ceva extrem de scurt sau cu un șliț generos. Adică tot timpul, practic. Iar uneori combină două atuu-uri, băgând la înaintare și piercingul din buric. Acum spuneți voi, de lemn să fii, cum să refuzi să angajezi o tânără care dovedește că poate fi profesionistă?

Încă de prin 2015, când lua încă alocație ca minoră ce era, își etala piercingul. Că altfel nu aveam de unde să știm acest detaliu, cunoscut cel mai probabil doar de câteva persoane din cercul său intim. Și de către toți cei care au avut sau au acces la internet și la Facebook, dat fiind că postarea, mai bine spus selfiul în oglindă, explicat cu un emoticon acadea, este la public. Pentru că da, unii copii adoră pur și simplu acadelele. Mai ales dacă sunt și ceva focuri de artificii după (tot pe explicația cu emoticon ne bazăm). Și da, tot în acea vreme, aflăm și ținuta „must have” a unei tinere atunci când se duce să studieze pe brânci la liceu: maieuț, ciorăpei până sub genunchi și o batistuță-fustiță. Totul negru și sobru, firește. Trebuie să subliniem că înainte de a gusta din plăcerile adolescenței, așa cum pare să o fi făcut încă de când a pășit pe holurile liceului, PNL-ista era un copil cu un Facebook obișnuit. În gimnaziu mai chiulea cu colegii, mai glumeau, se mai certau, dar nu se supărau. Nici acum nu cred că e supărat cineva din cercul său intim. Felicitări, domnișoară!

P.S. Pe când număra rudele și acoliții angajați de „Grindă”, Berbece și alții de-alde ei prin instituții publice, presa trecuse de 50 de astfel de lipitori. Se pare că n-a fost suficient pentru „Grindă” și compania, încă mai sunt găuri. De astupat. La stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?