Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Rugby, Old Boys – A fost a cincea ediție a ”Turneului Corturilor” la Focșani!

  • Sâmbătă, 14 august, pe stadionul Tineretului s-au reunit veteranii rugbiului din Focșani, Bârlad și Tecuci
  • ”Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul!”

Trei echipe de veterani ai rugbiului din zona Moldovei au venit sâmbătă, 14 august la Focșani, pe Stadionul Tineretului pentru a se întâlni și a se bucura de sportul căruia i-au dedicat mare parte din viață și pe care îl practică și acum cu plăcere, poate cu mai mare bucurie decât atunci când erau jucători în plină activitate. Afost prima reuniune de pe Tineretului după ieșirea din izolarea impusă de pandemia de coronavirus și pauza din 2020. Au fost mai mulți invitați, însă au putut onora invitația excepționalelor gazde focșănene, Zimbrii Tecuci și Old-Balls Bârlad. Prieteni foarte vechi și tot atât de statornici care au ales să treacă prin căldura sufocantă de sâmbătă, încă de dimineață.

Au fost jocuri spectaculoase, dar a fost și petrecere ca între bărbați adevărați după ce rugbiștii veterani au evadat din arșița de afară într-un loc la umbră și cu cele trebuincioase pentru o după amiază de neuitat la Focșani. Cum a fost, mi-a spus Florin Topală, animatorul și principalul comunicator al grupării focșănene a cărei deviză este ”Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul!”: ”Toate meciurile s-au terminat cu miza albă, dar cu multe eseuri în dreptul fiecărei echipe. Am simțit cu adevărat gustul jocului de rugby, așa cum de fiecare dată se întâmplă – placaje, eseuri, faze cu mingi sărite și spectacol total marca old-boys. Ne-au aplaudat din tribună veteran ai rugby-ului vrâncean,  împreună cu Anca Ion (n.n. soția regretatului creator de școală de rugbi la Focșani, Viorel Ion, antrenor și profesor, formator de caractere, fost coleg sau profesor al multora dintre veterenii focșăneni, plecat la cele veșnice în august 2014) prezență cu tradiție si nelipsită alături de echipa noastra. Ne-am mobilizat, am avut un lot numeros, asa cum se întâmplă de fiecare dată când suntem gazde și, împreună cu echipele participante, am marcat Turneul corturilor ediția a -V- a. Sperăm să putem participa la următoarele competiții ce vor fi  la Iași și Chișinău iar de la anul, dacă există sănătate, să facem deplasare în Franța la Carcassone, acolo unde invitația este activă cu ajutorul internaționalului Ionel Badiu. Deviza noastră este – să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul!”.

          Florin Topală a mai dorit să mulțumească tuturor celor ce au pus umărul la organizarea evenimentului. Și a conchis: ”Suntem mândri de galeria din tribune, oameni ce au marcat istoria rugby-ului vrâncean. Felicitări tuturor! Așa reușim împreună să ținem aprinsă flacăra rugby-ului vrâncean, iar proiectele noastre din cadrul clubului să le ducem la bun sfârșit!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?