Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Fotbal, Cupa României – Inizio Focșani, frumoasă surpriză: a eliminat o divizionară de Liga a III-a!

Inizio Focșani – KSE Târgu Secuiesc 4-2 (4-1)

  • Partida s-a disputat miercuri, 28 iulie, de la ora 17:30, pe stadionul din Gugești

 Formații

Inizio Focșani: Răzvan  Mihalache – Eduard Lăluciu, Mario Ionescu, Rodinel Stan, Claudiu Mihai – Andrei Mazilu, Ștefan Lupu, Nicușor Chirică, Remus Popa – Giantinino Tinică, Cosmin Pasăre. Rezerve: Florin Ion, Ciprian Țârlea, Laurențiu Paraschiv, Daniel Mazilu, Andrei Manu, David Enachi, Alexandru Berechet.

Antrenori, Răzvan Duțu și Cristinel Ionel.

KSE Târgu Secuiesc: Raimund Niczuly – Norbert Pakucs, Norbert Albu, Almos Bambi, Tamas Gazdo, Locotuș Mikloș, Răzvan Damian, Szolt Tanko, Morius Telecean, Barna Antal, Laszlo Szocs. Rezerve: Gabriel Bunduc, Botond Moizi, Kristian Dobozi, Adrian Postolică, Norbert Barbocz, Joszef Gazda Jr.

Antrenor, Vasile Gherghe

  

          Inizio Focșani, echipa de fotbal seniori constituită cu mai puțin de două luni în urmă, înainte de începerea ediției scurte a Campionatului Județean, pe care l-a și câștigat, adjudecîndu-și și dreptul de a reprezenta Vrancea în Cupa României, a oferit o veritabilă lecție de eficiență! A câștigat și primul joc din prima etapă națională a Cupei României și a eliminat, în mod spectaculos, o echipă cu veche tradiție în Liga a III-a, KSE Târgu Secuiesc. Înainte de jocul de miercuri, 28 iulie, de la Gugești, unul dintre oficialii grupării covăsnene spunea că este avizat de forța de joc a gazdelor, care au în lot mai mulți foști componenți ai CSM Focșani 2007, pe care îi știe din meciurile directe din campionat, dar că echipa sa este favorită pentru că este mai experimentată, chiar dacă nu a început pregătirile de multă vreme.

Întâmplările de pe teren l-au confirmat doar în parte! Cea referitoare la forța de joc a focșănenilor. Cu un Răzvan Mihalache, cu reflexe și de portar de futsal, inspirat și curajos în poartă, cu o apărare condusă de experimentatul Rodinel Stan – ce jucător valoros a fost! – cu un mijloc laborios și un atac nemilos, dar și cu o bancă tehnică de bună calitate, Inizio a câștigat un meci în care a transformat în patru goluri cele 5-6 ocazii avute! Omul cheie în atac pare să fi fost Cosmin Pasăre care a obținut în minutul 8 o lovitură liberă transformată impecabil de Remus Popa, cel care mai avea multe de spus ca fotbalist în Liga a III-a. Același Pasăre a fost faultat în careu în minutul 15, Claudiu Mihai a bătut fără speranță pentru Niczuly și a făcut 2-0! Oaspeții au redus din handicap în minutul 24, dar în minutul 28, după ce a primit pe culoar mingea de la Cosmin Pasăre, Remus Popa a făcut 3-1 și a tăiat entuziasmul oaspeților. Iar cu trei minute înainte de pauză Pasăre a dus diferența la 3 goluri, marcând pentru 4-1! Aproape neverosimil, dar în acord cu ceea ce se întâmplase pe teren.

Partea a doua a întâlnirii a adus doar un gol, cel al oaspeților, care au forțat, dar apărarea gazdelor nu a mai cedat! Partida s-a încheiat cu 4-2, rezultat de pus în ramă, pentru că reprezintă primul succes pe plan național al unei echipe de fotbal vrâncene. Este de anticipat un tur al doila care să opună Inizio cealaltă formație focșăneană, cea de Liga a III-a, CSM 2007. Va fi un meci de văzut! După aceea, noua conducere a CSM 2007, care stă în atac doar cu Brian Lemac, jucător valoros, dar este singurul vârf – ar putea avea în vedere readucerea la echipă a lui Claudiu Mihai, Ștefan Lupu și a atacanților Remus Popa și Cosmin Pasăre.

Pentru rezultatul din Cupa României, dar și pentru rezultatele din competția județeană, merită felicitări jucătorii, antrenorii, toți oamenii care sunt în jurul echipei Inizio și o susțin!

Sursa foto: Facebook /Inizio Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?