Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Se întâmplă în Focșani! Femeie acuzată că practică meseria de stomatolog fără să fie medic; ea este învinuită și de evaziune fiscală

Anchetă în plină desfășurare în cazul unei femei care ar fi desfășurat fără nicio bază legală proceduri stomatologice în Focșani, chiar în centrul orașului. Totul a plecat de la două sesizări pe care doi foști clienți ai cabinetului stomatologic, persoane fizice, le-au făcut în fața oamenilor legii, în vara anului trecut. Ulterior, a fost înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, aspect care ne-a fost confirmat oficial. În luna iunie 2020, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, urmare a denunțului formulat, a fost înregistrat un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Astfel, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, faptă prevăzută de art. 348 Cod Penal, raportat la art. 488 alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, persoana fiind bănuită că ar fi efectuat activități specifice medicinei stomatologice, fără a avea drept de liberă practică, autorizație sau studii necesare care să permită exercitarea acestei profesii sau activități. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru stabilirea  și probarea întregii activități infracționale, precum și tragerea la răspundere penală, ne-au comunicat reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Vrancea.

Concret, s-a reclamat că în cadrul unui cabinet medical se efectuează lucrări stomatologice de către o persoană care nu are calitatea de medic, iar pentru serviciile prestate sunt încasate sume de bani fără a fi eliberate bonuri fiscale. Surse oficiale ne-au confirmat totodată că cei care au înaintat plângerile sesizau atât exercitarea fără drept a unei profesii sau activități de către femeia din Focșani, cât și fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală.

La parchet, urmărirea penală a început mai întâi in rem, în octombrie 2020, pentru exercitarea fără drept a unei profesii, uz de fals, înșelăciune și evaziune fiscală. Ulterior, în martie anul acesta, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și evaziune fiscală. Aceasta înseamnă că femeia care practica meseria de dentist are oficial calitatea de suspect în cauză, a fost audiată și i s-au adus la cunoștință acuzațiile, dar și calitatea pe care o are în dosar.

La acest moment se desfășoară activități de urmărire penală pentru stabilirea situației de fapt, din actele efectuate până acum existând probe și indicii temeinice care conduc la bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a început urmărirea penală au fost săvârșite de persoana respectivă. „Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii juridice. Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedura penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, ne-a declarat prim procurorul adjunct al PT Vrancea Marinela Arginteanu, purtătorul de cuvânt al unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?